Studiedag Bouwstenen: Co-creatie en burgerparticipatie

Op dinsdag 14 mei 2024 organiseert Netwerk Lokaal Sportbeleid een studiedag rond het thema co-creatie en burgerparticipatie. Deze studiedag kadert binnen de bouwstenen die we ontwikkelden in aanloop naar de lokale verkiezingen. Tijdens een drie uur durende workshop gaan we meer in de diepte en kom je meer te weten over wat er binnen je eigen context mogelijk is op vlak van burgerparticipatie. Hieronder vind je wat meer uitleg over de workshop.

Inhoud

We kennen ze allemaal, de traditionele sportraad. Een goed georganiseerde sportraad die gefocust is op het geven van advies is nog steeds een erg waardevol orgaan voor het gemeentelijk sportbeleid. Echter merken we steeds vaker dat sportraden voornamelijk gefocust zijn op het organiseren van kampioenenvieringen of herleid zijn tot een maandelijks “klaag-uurtje” voor de sportclubs binnen de gemeenten.

Co-creatie en burgerparticipatie is meer dan uitsluitend een adviesraad. Hoe ga je aan de slag met je burgers en hoe betrek je hen bij het beleid? Wat leeft er binnen de gemeente rond sport? Welke noden hebben de burgers en hoe kom ik die als ambtenaar te weten?

Zijn dit allemaal vragen waar je mee kampt? Dan zou dit wel eens de opleiding voor jouw kunnen zijn! Tijdens een drie uur durende workshop kom je alles te weten over de verschillende vormen van burgerparticipatie en hoe je er zelf mee aan de slag kan gaan. We nodigen de mensen van Levuur uit om jullie tijdens deze workshop te begeleiden. Zij hebben een hoop ervaring met het begeleiden van steden en gemeenten in veranderingstrajecten en het vormgeven van burgerparticipatie.

Volgde je reeds de sessie op Congres Lokaal Sportbeleid rond burgerparticipatie gegeven door Levuur? Super! Tijdens deze workshop gaan we meer in de diepte en is er ruimte om zelf aan de slag te gaan. Was je er niet bij op Congres Lokaal Sportbeleid? Geen probleem! Ook voor jouw is deze workshop de ideale eerste stap om met je sportraad en burgerparticipatie binnen de gemeente aan de slag te gaan.

We sluiten de voormiddag af met een netwerklunch waarop we met elkaar kunnen verbinden en de geleerde lessen kunnen laten bezinken met een smakelijk broodje.