Fiscale attesten voor sportkampen vanaf 1 januari verplicht digitaal

Voor het huidige aanslagjaar werd er nog uitstel gegeven voor het digitaal indienen van fiscale attesten voor sportkampen. Alle kampen die in 2023 plaatsvonden en waarvoor dus in 2024 een fiscaal attest dient opgemaakt te worden, zal wel via de vernieuwde procedure moeten gebeuren. Velen onder jullie deden de afgifte hiervan al via de digitale weg, maar vanaf 1 januari 2024 is het dus verplicht voor iedereen.

Voor meer informatie over de procedure van digitale indiening verwijzen we door naar de website van de FOD Financiën.
Hier vind je het modelattest terug en een leidraad die je door het indieningsproces begeleidt. Ter ondersteuning van de sportclubs ontwikkelde de Vlaamse Sportfederatie een tool voor het eenvoudig opmaken van de attesten. Gedetailleerde informatie over deze tool kan je terug vinden op de website van de Vlaamse Sportfederatie.

Lees je alles graag nog eens uitgebreid na, dan kan je ook altijd terecht op onze website van Netwerk Lokaal Sportbeleid. Indien je na het consulteren van deze info alsnog achterblijft met vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Thomas Michielsen
Thomas Michielsen Junior Stafmedewerker T 03 780 91 06 thomas@lokaalsportbeleid.be