Sportinfrastructuur & Ruimte

Trefdag Sportinfrastructuur
Op dinsdag 18 juni 2024 organiseert Netwerk Lokaal Sportbeleid een leerrijke Trefdag Sportinfrastructuur in het stedelijk sportcentrum Axion in Geel. Dit in samenwerking met de Commissie Infrastructuur en met de steun van onze bedrijfspartners.
Stijgende energiekosten
De stijgende energiekosten zetten alsmaar meer druk op de sportsector. Sportcentra, zwembaden … allemaal trekken ze aan de alarmbel. Netwerk Lokaal Sportbeleid wil de sportdiensten hier dan ook graag in ondersteunen. Met de winter voor de deur weten veel sportdiensten niet hoe die nieuwe financiële uitdaging aan te gaan. We brengen alles in kaart en gaan er mee aan de slag!
Green Deal Sportdomeinen
Netwerk lokaal sportbeleid is een van de initiatiefnemers voor de Green deal sportdomeinen. We geloven dat dit samenwerkingsverband initiatieven en ideeën vanop het werkveld zal faciliteren en versnellen door samenwerking.
Beweegvriendelijke ruimte
Vanuit sport willen we beweegvriendelijkheid stimuleren in elk aspect van de publieke ruimte,
Decreet bovenlokale sportinfrastructuur
Vlaanderen voorziet jaarlijks subsidies voor projecten met bovenlokale uitstraling.
Finse piste
Ik wil als stad of gemeente een Finse piste aanleggen. Maar hoe pak ik dit aan? Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de vereisten en voorwaarden?
Bedrijvenweek
Samen met de bedrijfspartners zette Netwerk Lokaal Sportbeleid een online aanbod op gedurende 1 week (van maandag 15 tot en met vrijdag 19 november 2021) met interessante thema’s voor medewerkers van het lokaal sportbeleid. De kennis van onze bedrijven wilden we graag met jullie delen.
Vrijstelling van onroerende voorheffing
Sportclubs en sportdiensten kunnen vrijstelling aanvragen van onroerende voorheffing.
Kunstgras
Waar moet ik als stad of gemeente rekening mee houden als ik een kunstgrasveld wil aanleggen? Welke partners kan ik aanschrijven? Wat zijn de kostprijzen? Je vindt er meer over in ons dossier 'Kunstgras'.
Legionella
Legionella is een bacterie die in verschillende (drink-)watersystemen voorkomt. Onder de juiste groeiomstandigheden kan de bacterie zich vermenigvuldigen. Wat doe je als sportaccommodatie om geen kans te geven aan deze bacterie?