Het is weer zover; Week van de Vrijwilliger

Van 25 februari tot en met 5 maart 2023 is het de Week van de Vrijwilliger. Hierbij worden de vrijwilligers in de bloemetjes gezet voor al hun harde werk en energie. Het thema dit jaar is “Iedereen wint met vrijwilligerswerk”.

Vrijwilligerswerk zorgt bij vrijwilligers voor relevante ervaring, tonnen plezier én een goede daad. Organisaties krijgen dan weer enthousiaste helpende handen erbij en breiden hun team uit. Ook voor de maatschappij is vrijwilligerswerk een grote meerwaarde, aangezien onze samenleving er enkel mooier van wordt. Iedereen wint dus!

Studiedag

Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk organiseert hiervoor op 2 maart 2023 hun jaarlijkse studiedag in Gent.

Tijdens deze studiedag leer je hoe je een win kunt creëren voor de vrijwilliger, de organisatie, het vrijwilligerswerk en de samenleving. Hoe ruim je obstakels uit de weg en spring je met z’n allen over de hindernissen?

Stad Gent vertelt hoe zij de neuzen in dezelfde richting heeft gezet. Daarnaast laten ze organisaties aan het woord die oog hebben voor ontwikkeling en passie van hun vrijwilligers. Ook geeft Luk Dewulf inzicht mee over hoe je talenten kan inzetten in het vrijwilligerswerk.