Nieuws

24.05.2023

Download onze app en word lid van onze online community

Wil jij deel uitmaken van de online community van Netwerk Lokaal Sportbeleid? Download dan snel onze app! De app dient als netwerk in jouw broekzak. Bovendien kan je de app gebruiken op je smartphone en op je desktop en kan je gericht netwerken met collega's van over heel Vlaanderen. Registreer je snel!

Lees meer

16.05.2023

Red het zwemmen - Vervolg

Op maandag 22 mei 2023 wordt de open brief 'Red het zwemmen' afgesloten. Alvast bedankt om met zoveel partners achter deze open brief te staan. Ondertekenen kan nog één week. Volgende stappen richting het masterplan worden gezet. Ontdek alvast enkele concrete actiepunten waar Netwerk Lokaal Sportbeleid voor pleit.

Lees meer

16.05.2023

Europese Week van de Sport

Sport Vlaanderen, EU Sport Link, de Vlaamse Sportfederatie en Netwerk Lokaal Sportbeleid geven ook dit jaar weer de mogelijkheid aan sportclubs om een eerste laagdrempelige buitenlandse ervaring op te doen tijdens de Europese Week van de Sport (15 tot en met 30 september 2023). Laat Europa zien dat Vlaanderen #BeActive is!

Lees meer

15.05.2023

Bestuursorgaan Netwerk Lokaal Sportbeleid - Stel je kandidaat!

Op vrijdag 2 juni 2023, tijdens 'Lokaal Sportbeleid Kiest' en de algemene vergadering, wordt het nieuwe bestuur verkozen. Geïnteresseerd om je kandidaat te stellen om deel uit te maken van het bestuursorgaan van Netwerk Lokaal Sportbeleid? Stuur je CV en motivatie door via mail naar jeroen@lokaalsportbeleid.be.

Lees meer

15.05.2023

Save the date: Trefdag Zwembaden op 30 november 2023

Op donderdag 30 november 2023 nodigen we alle zwembadmedewerkers uit voor de Trefdag Zwembaden! De Trefdag Zwembaden is dé vormings- en ontmoetingsdag voor iedereen die in een zwembad werkt. Tot dan?

Lees meer

15.05.2023

Zet je schouders onder de sport

Vrijwilligers zijn onmisbaar in sportclubs. Maar er zijn er niet genoeg. Sportclubs en sportfederaties komen sportschouders tekort om alles draaiende te houden. Daarom lanceerde de Vlaamse Sportfederatie een nieuwe campagne. Met #Sportschouders willen ze mensen de verbindende kracht van sport en de sociale meerwaarde van vrijwilligerswerk tonen.

Lees meer

15.05.2023

Bestel tijdig je zwembrevetten

Wees als sportdienst of zwembad voorbereid op de drukke periode en bestel tijdig onze zwembrevetten! Je kan deze brevetten eenvoudig bestellen via onze webshop.

Lees meer

15.05.2023

De kracht van het Plan Samenleven

Om zowel de huidige als nieuwe Lokale besturen te inspireren rond de 24 acties, organiseren het Agentschap Binnenlands Bestuur en de VVSG in samenwerking met het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering, op 25 mei een inspiratiedag rond het Plan Samenleven in het Vlaams Parlement en Huis Madou.

Lees meer

12.05.2023

Green Deal Sportdomeinen: doe met (een) pilotcase(s) mee in een nieuwe trail en zet stappen in je project of creëer mee goede praktijken

De Green Deal Sportdomeinen starten met een nieuwe 'trail'. Zo’n trail is een traject van een 4-tal sessies waarin actoren met een concreet project met elkaar uitwisselen en van elkaar leren, maar ook via experten worden ondersteund en/of geïnspireerd.

Lees meer

03.05.2023

Lokaal Sportbeleid Kiest - Een ontmoetingsdag om niet te missen

Op vrijdag 2 juni 2023 is Tabloo in Dessel the place to be voor 'Lokaal Sportbeleid Kiest', een inspiratiedag voor al onze leden, gekoppeld aan de toelichting van de vernieuwde bouwstenen. Deze dag wil je zeker niet missen! Hopelijk tot dan?!

Lees meer