Nieuws

18.07.2024

Podcast Lokaal Sportbeleid: Het Vechtsportplatform, voorvechters van gezonde vechtsport

Jeroen Vanderputte gaat in gesprek met Fran Vanderstukken en Jamal Toualla. In deze podcastaflevering lichten ze het Vechtsportplatform toe. Als onafhankelijke partner ondersteunt, inspireert en verbindt het Vechtsportplatform iedereen die in Vlaanderen met risicovechtsport in aanraking komt. Waarvoor kunnen lokale besturen er terecht? En wat staat er bij hen nog op de planning? Veel luisterplezier!

Lees meer

16.07.2024

Het Congresverslagnummer 2024 in jullie brievenbus

Binnenkort mogen jullie het Congresverslagnummer in jullie brievenbus verwachten. Een tijdschrift waarbij we inhoudelijk terugblikken op de verschillende sessies en lezingen die aan bod kwamen tijdens Congres Lokaal Sportbeleid 2024. Hรฉt ideale leesvoer voor de zomervakantie!

Lees meer

16.07.2024

Tweedehands te koop: Rubberen vloer

De Gymfed heeft een hoogwaardige rubberen vloer te koop. De puzzelmatten zijn slechts twee keer gebruikt. Ze zijn geschikt voor zowel permanente als tijdelijke opstellingen.

Lees meer

16.07.2024

Projectoproep Infopunt Publieke Ruimte

Sinds 2008 nodigt Infopunt Publieke Ruimte steden, gemeenten, ontwerpbureaus en private ontwikkelaars uit om projecten in te zenden voor het jaarlijkse praktijkboek Publieke Ruimte en de gelijknamige onderscheiding. Bent u als gemeentebestuur, betrokken bij de totstandkoming van een project in de openbare ruimte? Stel uw realisatie kandidaat!

Lees meer

16.07.2024

Subsidie Plan Samenleven projectjaar 3 goedgekeurd

Op 5 juli keurde de Vlaamse regering de subsidie voor de projectoproep 'Ondersteuning van lokale besturen voor samenleven in diversiteit: Plan Samenleven 3' goed. De Vlaamse Regering kent 16,83 miljoen euro toe aan Vlaamse lokale besturen, vzw de Rand en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Deze subsidie loopt van 1 oktober 2024 tot 30 september 2025.

Lees meer

16.07.2024

Vernieuwde procedure Gemeentelijke Sportverzekering

Netwerk Lokaal Sportbeleid biedt al jaren samen met Ethias een Gemeentelijke Sportverzekering aan. Aangesloten gemeenten kunnen beroep doen op de verzekering voor activiteiten waar de nadruk ligt op sport en bewegen en die door de gemeente georganiseerd worden. Vanaf 1 september 2024 gaan we van start met een nieuwe procedure voor het aangeven van ongevallen.

Lees meer

16.07.2024

Projectoproep UEFA foundation for children

De UEFA Foundation for children heeft als voornaamste doel jongeren gemakkelijker toegang te geven tot sport, onderwijs en gezondheid. Om deze doelstellingen te realiseren organiseert ze jaarlijks een subsidiecall om organisaties te ondersteunen die dit op lokaal niveau in de praktijk brengen.

Lees meer

16.07.2024

Bike for Life: Fiets mee met je gemeente!

Bike for Life wil de toegang tot de fiets laagdrempeliger maken voor mensen in vervoersarmoede. Tijdens deze solidaire fietscampagne van de Fietsersbond fietsen werknemers en individuele deelnemers zoveel mogelijk ritten bij elkaar tegen vervoersarmoede, van 1 t.e.m. 31 oktober 2024.

Lees meer

12.07.2024

Resultaten van oproep subsidies voor bovenlokale sportinfrastructuren gekend

De Vlaamse regering kent na de enige oproep dit jaar โ‚ฌ 6 miljoen toe aan 9 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten.

Lees meer

25.06.2024

Terugblik Trefdag Sportinfrastructuur

Dinsdag 18 juni 2024 was het Stedelijk Sportcentrum Axion in Geel the place to be voor iedereen betrokken bij het beheer van sportinfrastructuur. De meer dan 200 deelnemers kregen de kans om kennis te maken met de prachtige in 2022 vernieuwde sportinfrastructuur van Geel. Dit gebeurde aan de hand van gerichte rondleidingen en door middel van deelname aan de verschillende break-out sessies gedurende de dag. Een terugblik!

Lees meer