Nieuws

28.06.2022

Platform Buurtsport schiet opnieuw uit de startblokken

Op vrijdag 24 juni 2022 kwam het Platform Buurtsport opnieuw samen in coStA Antwerpen. Nadien zakten we naar de Groenplaats af en namen we van de gelegenheid gebruik om met enkele leden naar het WK 3X3 basketbal te gaan kijken. Een leerrijke namiddag en een boeiende avond vol topsport van de bovenste plank.

Lees meer

28.06.2022

Bevestig jouw data voor de lokale vrijetijdsmonitor

Na twee verlengingen, rondt de lokale vrijetijdsmonitor nu stilaan af om de rapporten te kunnen voorbereiden. Nog tot en met 30 juni 2022 kunnen de sport- en vrijetijdsdiensten alle ingevoerde data bevestigen in de registratietool.

Lees meer

27.06.2022

Inspiratiekader BOA

Het is zover, het inspiratiekader Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA) is er! Het inspiratiekader is een hulpmiddel voor lokale besturen en BOA-partners om te reflecteren over je lokaal BOA-beleid.

Lees meer

27.06.2022

Infosessie Bike for Life

Op 5 juli 2022 van 9u30 tot 10u30 zal een online infosessie plaatsvinden voor steden en gemeenten die wensen mee te doen aan de actie 'Bike for Life'.

Lees meer

27.06.2022

Projectoproep: lokale medewerkers versterken collega-besturen bij het armoedebeleid

Lokale besturen spelen een belangrijke rol in armoedebestrijding. Tussen Vlaamse gemeenten is er een grote diversiteit in armoede, context, organisatie en aanpak ervan. Het doel van deze oproep is dat lokale besturen met een succesvolle beleidsaanpak van armoede het armoedebeleid van collega-besturen versterken. Een ervaren medewerker van een bepaalde gemeente of stad kan een collega-medewerker van een andere gemeente of stad helpen om daar de succesvolle aanpak te introduceren.

Lees meer

27.06.2022

Toekomstige initiatieven Vlaamse Trainersschool

Samen met jouw stad of gemeente wil de Vlaamse Trainersschool nog meer trainers bereiken en inspireren. Om de kwaliteit van de sportbegeleiding verder te verhogen, zijn er nog heel wat nieuwe initiatieven gepland in de loop van dit jaar en volgend jaar. Want 'samen meer trainers beter opleiden’, daar gaan ze voor!

Lees meer

27.06.2022

Schrijf je in voor de reddersbijscholingen

Een redder moet jaarlijks bijgeschoold worden. Netwerk Lokaal Sportbeleid is erkend door de Vlaamse Trainersschool om reddersbijscholingen te geven. Schrijf tijdig in, want per lesgever zijn er slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten. Benieuwd wanneer er een reddersbijscholing in jouw buurt plaatsvindt deze zomer?

Lees meer

27.06.2022

Planning zomer - Bereikbaarheid secretariaat

Het secretariaat van Netwerk Lokaal Sportbeleid is de hele zomervakantie telefonisch en per e-mail bereikbaar. Enkel op enkele feestdagen zijn we niet bereikbaar. Maak er een fijne zomer van!

Lees meer

16.06.2022

Red het zwemmen - Update

De stijgende energiekosten, het structurele redderstekort en de grote nood om kinderen veilig te leren zwemmen, baren ons zorgen. Een overleg met de Commissie Zwembaden rond de volledige problematiek en een specifiek overleg rond de reddersproblematiek met verschillende stakeholders werd ingepland. Overleg met het kabinet loopt, om samen verdere stappen te zetten. We proberen nu alles in kaart te brengen. Vul jij ook onze vragenlijsten in? Dan kunnen we alle info bundelen en verzamelen.

Lees meer

15.06.2022

Geslaagde Trefdag Sportinfrastructuur boordevol interessante sessies

Onder een stralende zon organiseerden we op dinsdag 14 juni 2022 onze Trefdag Sportinfrastructuur in Sportcentrum Schotte in Aalst. In totaal mochten we meer dan 200 sportinfrastructuurmedewerkers ontvangen. Het werd een geslaagde Trefdag Sportinfrastructuur boordevol interessante sessies. Samen houden we de sportinfrastructuren draaiend!

Lees meer