Nieuws

29.09.2022

Niet 1 maar 4(!) nieuwe voorzitters voor Netwerk Lokaal Sportbeleid

Op de algemene vergadering in juni kondigde Cindy Winters haar afscheid aan als voorzitter van Netwerk Lokaal Sportbeleid. Binnen het Bestuur werd er in de zomermaanden hard gewerkt aan de opvolging. Op de laatste vergadering van dinsdag 30 augustus 2022 gaf de Raad van Bestuur volmondig het vertrouwen aan vier enthousiaste leden om de fakkel over te nemen. Bart Van Dijck, Sam Janssens, Tom Baerts en Wendy Mortelmans maken meteen deel uit van het nieuwe Dagelijks Bestuur en staan klaar om de uitdagingen aan te gaan en onze ledenvereniging verder vooruit te stuwen.

Lees meer

28.09.2022

Terugblik op de Startersdag

Op dinsdag 27 september 2022 ontving Netwerk Lokaal Sportbeleid een dertigtal startende sportdienstmedewerkers in het AFAS-stadion van KV Mechelen. De deelnemers maakten kennis met de werking van Netwerk Lokaal Sportbeleid en hoe wij als netwerkorganisatie een sportdienst kunnen ondersteunen.

Lees meer

28.09.2022

Studiedag: Vrije tijd en participatie in een veranderend landschap

In welke mate nemen Vlamingen deel aan het vrijetijdsleven in Vlaanderen? Welke factoren beïnvloeden die participatie positief of wat zijn drempels om deel te nemen? Verneem er meer over tijdens de voorstelling van de 4de participatiesurvey op 8 november.

Lees meer

26.09.2022

Cursus Bewegingsanimator in Mechelen

Mechelen organiseert ook dit jaar weer een laagdrempelige cursus Bewegingsanimator tijdens de Herfstvakantie. Net zoals de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) dit in Schaarbeek deed in het voorjaar tijdens de Paasvakantie.

Lees meer

22.09.2022

Stijgende energiekosten

De stijgende energiekosten zetten alsmaar meer druk op de sportsector. Sportcentra, zwembaden … allemaal trekken ze aan de alarmbel. Netwerk Lokaal Sportbeleid wil de sportdiensten hier dan ook graag in ondersteunen. Met de winter voor de deur weten veel sportdiensten niet hoe die nieuwe financiële uitdaging aan te gaan. We brengen alles in kaart en gaan er mee aan de slag!

Lees meer

21.09.2022

Start van de Europese Week van de Sport

Van 23 tot 30 september 2022 vindt in alle lidstaten van de Europese Unie The European Week of Sport plaats. In Vlaanderen werkt Netwerk Lokaal Sportbeleid en de Vlaamse Sportfederatie samen met Sport Vlaanderen om sportclubs de kans te geven een Europese uitwisseling te realiseren.

Lees meer

19.09.2022

Dit was jullie Week van de Mobiliteit 2022

Tijdens de Week van de Mobiliteit zetten we naar goede jaarlijkse gewoonte zoveel mogelijk mensen #goedopweg. Tijdens dit festival van de duurzame mobiliteit werden over gans Vlaanderen tal van acties opgezet waarbij de publieke ruimte tijdelijk werd veroverd door fietsers en voetgangers.

Lees meer

19.09.2022

Trefdag Sportparticipatie én Maand van de Sportparticipatie op de agenda in het najaar - Save the dates

Save the date! Van maandag 21 november 2022 tot en met vrijdag 16 december 2022 vindt de derde editie plaats van de Maand van Sportparticipatie. We sluiten deze maand vol inspiratie af met de zevende Trefdag Sportparticipatie op donderdag 8 december 2022.

Lees meer

19.09.2022

Geef tieners een stem binnen je sportclub

Wil jij meer inspraak en betrokkenheid bij de tieners van je sportclub? Wil jij ervoor zorgen dat ze zich beter thuis voelen en langer lid blijven? Met het project 'Geef tieners een stem' wil Sport Vlaanderen in samenwerking met de KU Leuven, de Vlaamse Sportfederatie en Netwerk Lokaal Sportbeleid ervoor zorgen dat er met tieners gesproken wordt in plaats van over tieners.

Lees meer

19.09.2022

Projectoproep I See / Idea / I Do

Als jongere weet je wat er in je buurt leeft en zit je boordevol ideeën om die te verbeteren. Heb jij ook vaak zin om initiatief te nemen en zo samen met andere jongeren mee de toekomst te bepalen? Je weet goed wat je wil, maar vindt niet altijd de juiste weg, methode, middelen of ondersteuning die nodig zijn om jouw goed idee om te zetten in een concreet en duurzaam initiatief? Dan is deze projectoproep iets voor jou!

Lees meer