Studiedag bouwstenen: Co-creatie en burgerparticipatie

We kennen ze allemaal, de traditionele sportraad. Een goed georganiseerde sportraad die gefocust is op het geven van advies is nog steeds een erg waardevol orgaan voor het gemeentelijk sportbeleid. Echter merken we steeds vaker dat sportraden voornamelijk gefocust zijn op het organiseren van kampioenenvieringen of herleid zijn tot een maandelijks zaag en klaag uurtje voor de sportclubs binnen de gemeenten.

Burgerparticipatie en co-creatie is meer dan uitsluitend een adviesraad. Hoe ga je aan de slag met je burgers en hoe betrek je hen bij het beleid. Wat leeft er binnen de gemeente rond sport? Welke noden hebben de burgers en hoe kom ik die als ambtenaar te weten?

Zijn dit allemaal vragen waar je mee kampt? Dan zou dit wel eens de opleiding voor jouw kunnen zijn! Tijdens een drie uur durende workshop kom je alles te weten over de verschillende vormen van burgerparticipatie en hoe je er zelf mee aan de slag kan gaan. We nodigen de mensen van Levuur uit om jullie tijdens deze workshop te begeleiden. Zij hebben een hoop ervaring met het begeleiden van steden en gemeenten in veranderingstrajecten en het vormgeven van burgerparticipatie.

Volgde je reeds de sessie op het congres rond burgerparticipatie gegeven door Levuur? Super! tijdens deze workshop gaan we meer in de diepte en is er ruimte om zelf aan de slag te gaan.
Was je er niet bij op het congres? Geen probleem! ook voor jouw is deze workshop de ideale eerste stap om met je sportraad en burgerparticipatie binnen de gemeente aan de slag te gaan.

We sluiten de voormiddag af met een netwerklunch waarop we met elkaar kunnen verbinden en de geleerde lessen kunnen laten bezinken met een smakelijk broodje.

Is je nieuwsgierigheid en interesse helemaal getriggerd door bovenstaande tekst? schrijf je dan snel in via onderstaand formulier!

Bouwstenen · Sportbeleid · Antwerpen
Studiedag bouwstenen: Co-creatie en burgerparticipatie

Datum

Dinsdag 14 mei 2024 Van 09u30 tot 14u00

Prijs

€ 75 voor leden € 150 voor niet-leden

Locatie

The Floor
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen (Berchem)

Toon op kaart

Organisatie

Netwerk Lokaal Sportbeleid
August de Boeckstraat 1 bus 3
9100 Sint-Niklaas
03.780.91.00
www.lokaalsportbeleid.be
info@lokaalsportbeleid.be

Schrijf je in voor deze activiteit