FORCE: laagdrempelige beweegplekken in buurten

FORCE creëert samen met lokale besturen kwalitatieve en laagdrempelige beweegplekken op buurtniveau. Tijdens de coronapandemie bleek de nood aan kwalitatieve ruimte met groenzones, ontmoetingsplaatsen en beweeginfrastructuur hoog. 

Bewegen was nog nooit zo belangrijk. Het versterkt ons immuunsysteem en zorgt voor fysiek en mentaal welbevinden. Het project FORCE baseert zich op calisthenics, een opkomende sport waarbij je traint met je eigen lichaamsgewicht en een minimum aan toestellen. Het voordeel van de sport is dat je alleen of in groep traint, als beginner of gevorderde en het een prima aanvulling is voor andere sporten. Het openluchtpark is gratis en open voor iedereen. Groepslessen aan het park, gericht naar niet–sportieve of kwetsbare doelgroepen, bevorderen sociale inclusie en samenhorigheid.

Infomomenten FORCE

Dit project van Infopunt Publieke Ruimte startte in het voorjaar 2021 in de gemeenten Laarne, Meerhout, Beersel, Borsbeek en Machelen-Diegem. Gemeenten die starten met het project Force kunnen rekenen op een kwalitatief en uitgebreid calisthenicspark en een online stappenplan.

Meer weten over het Force project? Infopunt Publieke Ruimte organiseert infomomenten op 11 of 26 augustus om 10u00.

Via de groepsaankopen van de Vlaamse Overheid zal ook calistenics aangeboden worden. Interesse? Meld je hier aan