Vraag subsidies aan voor je bovenlokaal project bij Sport Vlaanderen

Lokale en regionale actoren die samen een bovenlokaal project willen opstarten dat bijdraagt tot de ontwikkeling van een sportieve en actieve levensstijl van alle Vlamingen, kunnen bij Sport Vlaanderen subsidies aanvragen. Ook de 13 centrumsteden in Vlaanderen kunnen projecten indienen, zonder hiervoor samen te werken met andere steden of gemeenten.

Sportpromotioneel en beleidsmatig project kan een subsidiebedrag van maximaal โ‚ฌ 5.000
worden toegekend. Daarnaast kan voor de sportpromotionele projecten een lesgeversondersteuning
van maximaal 30 lesuren worden toegekend.

Je dossier voor de bovenlokale projectondersteuning 2024 indienen kan nog tot 14 oktober.

Welke ondersteuning kan Sport Vlaanderen toekennen?

  • Per sportpromotioneel en beleidsmatig project kan een subsidiebedrag van maximaal โ‚ฌ5000 worden toegekend. Daarnaast kan voor de sportpromotionele projecten een lesgeversondersteuning van maximaal 30 lesuren worden toegekend.
  • Bij eenzelfde intergemeentelijke samenweking kunnen maximum 5 projecten ondersteund worden. Voor een centrumstad kunnen maximaal 3 projecten ondersteund worden. Indien er meer projecten ingediend worden, worden de projecten met de hoogste score ondersteund.
  • Het subsidiebedrag dat wordt aangevraagd kan niet hoger liggen dan een maximum percentage van de begrote kosten in het aanvraagdossier. Dit maximum percentage bedraagt 90% voor nieuwe initiatieven, 70% voor initiatieven die voor de tweede keer georganiseerd worden en 50% voor initiatieven die voor de derde keer of meer georganiseerd worden.
  • Kosten komen enkel in aanmerking indien ze gerelateerd zijn aan de doelstelling van het project. Investeringskosten en kosten voor catering van deelnemers en medewerkers worden niet aanvaard als subsidieerbare kosten.

Sport Vlaanderen geeft nog enkele tips mee:

  • Lees eerst het subsidiereglement grondig en neem ook de leidraden voor sportpromotionele en beleidsmatige projecten door. Je vindt er alles over de criteria en de beoordelingswijze.
  • Aanmelden bij dit platform gebeurt via eID, dus hou je identiteitskaartlezer of itsme-app bij de hand.
  • Als je de voorbije jaren al een dossier indiende, log dan in met hetzelfde account.
  • Er zijn verschillende aanvraagformulieren voor sportpromotionele en beleidsmatige projecten. Vergis je niet, want gegevens kunnen niet overgezet worden.
  • Je slaat je dossier automatisch op als je doorklikt naar een volgende pagina. Wanneer je op het einde op de knop ‘bevestigen’ klikt, is je dossier ingediend en kan je geen wijziging meer aanbrengen.
  • In het overzicht van je ingediende aanvragen kan je elk dossier downloaden als pdf-bestand.
Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Charlotte Hoedemaekers
Charlotte Hoedemaekers Projectmedewerker T 03 780 91 07 charlotte@lokaalsportbeleid.be