Green Deal Sportdomeinen: doe met (een) pilotcase(s) mee in een nieuwe trail en zet stappen in je project of creëer mee goede praktijken

De Green Deal Sportdomeinen starten met een nieuwe ‘trail’. Ontdek hieronder wat zo’n trail inhoudt en schrijf je in voor de infosessie.

Pilootprojecten wisselen uit en leren van elkaar

Zo’n trail is een traject van een 4-tal sessies waarin actoren met een concreet project (gepland of bezig / klein of groot) met elkaar uitwisselen en van elkaar leren, maar ook via experten worden ondersteund / geïnspireerd. In 2023 worden zodoende een 4-tal momenten van een halve dag voorzien (een 2-tal online en 2-tal fysiek).

Je bent bezig, je hebt concrete plannen, je wil eerste stappen zetten met een idee rond water, biodiversiteit, pesticidenreductie, duurzaam beheer, clubondersteuning, een plan, een project(je) … Als sportfederatie, sectororganisatie, … wil je je leden kansen geven …
Deelnemen kan door een gemeente of stad, door een sportclub met infrastructuur in eigendom of beheer, door een aannemer of studiebureau, een federatie met een bepaald project (of meerdere projecten). Als sportfederatie of sectorfederatie/koepel of als sportregio kan je een (bij voorkeur meerdere (2 of meer …) pilots aanreiken en samen met deze leden deelnemen.

Als sportfederatie of als sectorfederatie is het te zien als een aanbod naar je (koploper)leden om deel te nemen aan een boeiend aanbod. Zelf kan je de kennis capteren en delen naar je andere leden. Tijdens het traject gebruiken we Notion als online werk- en deelplatform om kennis te capteren en onderling te delen. Als bedrijf/maatwerkbedrijf mag je het ook delen met je klanten, die via jullie kunnen meedoen. Van Co-Creators verwachten we dit zeker.

Belangrijk: meedoen kan enkel met een concrete case/actie/project waar je tijdens de trail over kan vertellen en waar je van plan bent stappen te zetten. Je engageert je ook voor de 4 sessies. Dit moet geen klaar project zijn, je moet ook niet zeker zijn over alles. Je mag bijsturen, je mag al doende ontdekken en evolueren in je project (bij voorkeur zelfs!)

Deed je vorig jaar mee aan de trail water/bodem of biodiversiteit/pesticidenreductie? Dan mag je nu opnieuw meedoen. Ook met hetzelfde project (of projecten) als dit verder evolueert.

Heb je interesse of wil je zeker meedoen?

  • Stuur David Nassen en Stefanie Pype een kort mailtje.
  • Neem deel aan één van de 2 infomomenten (online) van +/- 50 minuten. Laat je voorkeur weten, dan stuur we de invite voor MS Teams.

Data

  • Dinsdag 23 mei 2023 om 14u30-15u20.
  • Dinsdag 30 mei 2023 om 11u30-12u20.
Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Matthias Van Acker
Matthias Van Acker Projectmedewerker T 03 780 91 81 matthias@lokaalsportbeleid.be