Zet je schouders onder de sport

Heb je al gehoord van de campagne #Sportschouders? Het mooie gebaar van de Belgian Cats, waar ze vrijwilligers van de Kortrijk Spurs verrasten, was meteen de start van “Sportschouders”, een nieuwe campagne van de Vlaamse Sportfederatie om meer mensen warm te maken voor vrijwilligerswerk in sportclubs. 

Vrijwilligers zijn onmisbaar in sportclubs. Sporters coachen, terreinen onderhouden, evenementen organiseren, de clubadministratie bijhouden, boterhammen smeren, benen masseren, wedstrijden fluiten,… Alle enthousiaste sportschouders garanderen de dagelijkse werking van onze sportclubs.

Maar er zijn er niet genoeg. Sportclubs en sportfederaties komen sportschouders tekort om alles draaiende te houden. Het is niet simpel om hen duurzaam in te zetten en de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers loopt vaak stroef.

Met deze Sportschouders campagne wil de Vlaamse Sportfederatie mensen de verbindende kracht van sport en de sociale meerwaarde van vrijwilligerswerk tonen. We weten dat er veel mensen zijn die goesting hebben om vrijwillig een maatschappelijk engagement aan te gaan. We willen die mensen in het sociale netwerk van clubs en federaties activeren.

Word sportvrijwilliger

300.000… Dat is het aantal vrijwilligers dat dagelijks aan de slag is in de Vlaamse sportclubs, maar dat is niet genoeg. Meer dan 60% van de sportclubs geeft aan dat ze schouders tekort komen en op dringend zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers!

Sportschouders zijn onmisbaar, daarom een warme oproep naar het brede publiek: sluit je aan en ontdek wat jij voor een club kan betekenen. De return die je als #Sportschouders krijgt, is onvergetelijk.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Hiba Fezzik
Hiba Fezzik Stagiaire communicatie T 03 780 91 04 hiba@lokaalsportbeleid.be