Vlaamse Sportfederatie ondersteunt jouw clubs op maat

Sportclubs hebben nood aan ondersteuning! Daar werkt elke sportdienst dagelijks aan. Maar je staat er niet alleen voor.

Naast ons bestaande aanbod sportclubondersteuning voor lokale besturen, bundelt het Netwerk Sportclubondersteuning de krachten van de Vlaamse Sportfederatie en Netwerk Lokaal Sportbeleid om sportclubs nog beter te ondersteunen.

Managementondersteuning aan sportclubs

Wist je dat je bij de Vlaamse Sportfederatie terecht kan voor concrete managementondersteuning aan sportclubs? Al meer dan tien jaar. Vroeger Dynamo Project. Vandaag Vlaamse Sportfederatie. Je kan er terecht voor thema’s zoals vzw-wetgeving, vergoedingen, boekhouding, vrijwilligers, communicatie, samenwerkingsverbanden of fusies …

Wat bieden we zij concreet aan lokale besturen?

De Vlaamse Sportfederatie geeft je inkijk in de exacte cijfers van jouw gemeente. Zo kunnen ze aantonen waar jouw sportclubs mee bezig zijn, waar het moeilijk of nét goed gaat. Volledig gratis. 

  • Analyse. Met welke clubs uit jouw gemeente staat de Vlaamse Sportfederatie in contact? Volgen ze bijscholingen of begeleidingen bij hen? Of hebben ze er in het verleden gevolgd? Gebruiken ze hun managementtools? De Vlaamse Sportfederatie zoekt het op en brengt het in kaart voor jouw clubs.*
  • Leren elkaar kennen. Zij komen tot bij jou. Stellen jou vooraf enkele vragen aan de hand van een korte vragenlijst én leggen jou de analyse voor van de sportclubs uit jouw gemeente.
  • Matchen het aanbod met jouw clubs. Waar zijn de blinde vlekken? En waar kan de Vlaamse Sportfederatie mee helpen? Jouw sportdienst en jullie clubs leren het aanbod beter kennen en krijgen vrijblijvend aanbevelingen voor je clubs. Een win-win!
    *Met respect voor de vertrouwelijke informatie van de clubs.

Interesse? Schrijf je in

Wat nog meer?

Last but not leastHet aanbod naar sportclubs voor jou op een rijtje gezet. De moeite waard om even te bekijken!

Netwerk Sportclubondersteuning?

Een samenwerking om federaties en lokale besturen te begeleiden, op weg naar een doelgerichte clubondersteuning. Ons doel? Hen samenbrengen, om zo elkaar te inspireren en te versterken:

  • elkaar helpen om ad hoc problemen op te lossen.
  • gemeenschappelijke en sectorale uitdagingen aangaan.
  • via éénmalige bijeenkomsten of trajecten, steeds met resultaatsgerichte output voor de sportclubs.

In welke vorm dan ook, het uitbouwen van een netwerk staat altijd centraal!

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid