Ontdek het aanbod van de Maand van de Sportparticipatie 2023

Van maandag 20 november 2023 tot en met vrijdag 15 december 2023 vindt de vierde editie plaats van de Maand van Sportparticipatie.

Een maand waarin de leden van de werkgroep Sportparticipatie, heel wat partnerorganisaties, inspirerende sprekers, het Expertisecentrum Buurtsport en het team jou handvaten aanreiken om nog laagdrempeliger te werken en nog meer mensen, ook de minder kansrijke en kwetsbare groepen, aan het sporten en bewegen te krijgen in het zwembad, in de sporthal, in de sportclubs en in hun eigen buurt.

Programma

Tijdelijke actie: voordelige ‘op maat’ trajecten

Netwerk Lokaal Sportbeleid biedt tal van opleidingsvormingen, op maat van lokale besturen, aan. Hiervoor kunnen jullie steeds terecht in ons ‘op maat’ aanbod. Deze vormingen zijn gericht naar professionals in (lokaal) sportbeleid: van sportfunctionaris tot redder, van sportpromotor tot zwembadmedewerker. Onze vormingen zijn interactief en praktijkgericht, zitten vol met nuttige inzichten en inspirerende voorbeelden en geven je altijd de mogelijkheid om te netwerken met de andere deelnemers. Van inspiratie tot concreet leren…

Tijdens de Maand van de Sportparticipatie ontvang je tijdelijk een korting op twee vormingen die aansluiten bij de behoeften van jouw lokale context. We passen de inhoud aan zodat het direct toepasbaar is in jullie werkomgeving.

Op maat vorming:

  • Aan de slag als sportdienst-API
  • Sport en Armoede (module C)

Maand van de Sportparticipatie 2023:

Volledig overzicht

Tijdens de Maand van de Sportparticipatie komen sprekers je met veel enthousiasme iets vertelleniets leren of met iets helpen, telkens met veel mogelijkheid voor uitwisseling en netwerking. De focus ligt daarbij op zowel grote als kleine gemeenten, eenmansdiensten en grote teams, doorwinterde sportfunctionarissen en starters.

Maar ook sportpromotoren, lesgevers, sportfunctionarissen, buurtsportwerkers, beleidsverantwoordelijken, beheerders, vrijetijdscoördinatoren, sociaal werkers, sportfederaties, vertegenwoordigers van koepelorganisaties, jeugdconsulenten, preventiediensten, kinderopvangcoördinatoren … Iedereen is meer dan welkom! 

Aanbod met de steun van Sport Vlaanderen.

Bedrijven

Ben je bedrijfspartner van Netwerk Lokaal Sportbeleid en ben je geïnteresseerd om als sponsor aanwezig te zijn op de Trefdag Sportparticipatie in 2024? Neem dan contact op met collega Rozemarijn Van Meirvenne. Zij beantwoordt al jullie vragen en legt de mogelijkheden uit.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be