Save the date: Maand van de Sportparticipatie in het najaar 2024

Save the date! Van maandag 4 november 2024 tot en met vrijdag 6 december 2024 vindt de vijfde editie plaats van de Maand van Sportparticipatie.

De Maand van de Sportparticipatie is een maand waarin de leden van de werkgroep Sportparticipatie, heel wat partnerorganisaties, inspirerende sprekers, het Expertisecentrum Buurtsport en het team jou handvaten aanreiken om nog laagdrempeliger te werken. We wensen hierbij sportparticipatie in een brede context te bekijken en focussen alvast op de ongebonden sporter, jouw collega’s en nog meer mensen, ook de minder kansrijke en kwetsbare groepen, aan het sporten en bewegen te krijgen in het zwembad, in de sporthal, in de sportclubs en in hun eigen buurt en dit een leven lang zo te houden.

Sprekers komen je met veel enthousiasme iets vertelleniets leren of met iets helpen, telkens met veel mogelijkheid voor uitwisseling en netwerking. De focus ligt daarbij op zowel grote als kleine gemeenten, eenmansdiensten en grote teams, doorwinterde sportfunctionarissen en starters.

Maar ook sportpromotoren, lesgevers, sportfunctionarissen, buurtsportwerkers, beleidsverantwoordelijken, beheerders, vrijetijdscoördinatoren, sociaal werkers, sportfederaties, vertegenwoordigers van koepelorganisaties, jeugdconsulenten, preventiediensten, kinderopvangcoördinatoren … Iedereen is meer dan welkom! Sportparticipatie en het recht op vrijetijdsbeleving gaat ons namelijk allemaal aan en is iets waar we transversaal aan moeten blijven werken.

Momenteel wordt het programma van de Maand van de Sportparticipatie samengesteld. Van zodra we hier meer nieuws over hebben, communiceren we dit zo snel als mogelijk. Aanbod met de steun van Sport Vlaanderen.

Trefdag Sportparticipatie 2024

De achtste editie van de Trefdag Sportparticipatie vindt plaats op 21 november 2024. Je ontdekt onder meer verhalen en tips en tricks uit de praktijk die ook in jouw gemeente een verschil zullen maken. De komende maanden leggen we het inhoudelijke programma vast. Hou dus zeker onze website in de gaten voor alle laatste updates over de inhoud en inschrijvingsmogelijkheden. Dit is dé plaats om samen met collega’s uit heel Vlaanderen en Brussel ideeën en ervaringen uit te wisselen, het belooft een inspirerende trefdag te worden vol netwerkmogelijkheden.

Jouw input is meer dan welkom

Heb jij interesse om ook jouw steentje bij te dragen? Wil jij een bepaald thema naar voor schuiven? Wil jij een specifieke vraag beantwoord zien? Ken jij een interessante spreker die kennis kan delen over het thema sportparticipatie? Inspiratie uit voorgaande edities vind je terug op de landingspagina ‘Terugblik op de Maand van de Sportparticipatie’.

Laat het ons dan snel weten en contacteer collega Jasper De Swarte. Jouw input is meer dan welkom! Eerstvolgende vergaderingen over de Maand van de Sportparticipatie vinden plaats in september op een nog nader te bepalen datum.

De Maand van de Sportparticipatie 2024 vindt plaats van 4 november 2024 tot en met 6 december 2024.
De Trefdag Sportparticipatie vindt plaats op donderdag 21 november 2024.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be