Zet heel je gemeente op de fiets met Bike for Life van 1 - 31 oktober!

Wat is Bike for Life?

Bike for Life is een fietscampagne waarbij werkgevers, werknemers en individuele deelnemers zoveel mogelijk ritten bij elkaar fietsen voor het goede doel in de maand oktober. In 2023 zetten 67 werkgevers in totaal 4451 werknemers op de fiets. Samen fietsten ze 58.367 euro bij elkaar. De opbrengst ging naar het Een Fiets voor Iedereen-fonds van de Fietsersbond. 

Als lokaal bestuur neem je samen met je werknemers deel aan de campagne. Je kiest zelf welk bedrag je sponsort per fietsrit naar het werk van je werknemers. Een maximumbedrag instellen is mogelijk. Kom alles te weten over de solidaire fietscampagne Bike for Life van de Fietsersbond tijdens de infosessie op donderdag 25 april 2024 van 09u30 tot 10u30.

Een Fiets voor Iedereen, leg me dat goede doel eens uit!

Het fonds ‘Een Fiets voor Iedereen’ zorgt voor een fietsoplossing voor mensen die financiële, fysieke of mentale fietsdrempels ervaren. Intussen zijn de eerste 9 lokale initiatieven en hun bevlogen vrijwilligers van start gegaan én er blijven nieuwe aanvragen binnenkomen. In 2024 willen we verder gaan op dit elan en nieuwe fietsprojecten goedkeuren en ondersteunen in heel wat gemeenten en steden in Vlaanderen en Brussel. Jouw deelname aan Bike for Life zet mensen letterlijk op weg. 

Save the date: infosessie Bike for Life 2024 op 25 april (09u30-10u30)

Wil je meer te weten komen over Bike for Life 2024 en ontdekken wie dit jaar de fakkel overneemt van weerman Bram Verbruggen als ambassadeur? We lichten tijdens de infosessie ook toe hoe vrijwilligers in jouw stad of gemeente steun kunnen ontvangen voor hun lokaal fietsproject bij het fonds ‘Een Fiets voor Iedereen’. Schrijf je hier geheel vrijblijvend in voor de infosessie op 25 april 2024. We kijken er naar uit om jullie te ontvangen in het warmste peloton van Vlaanderen!