Wie wint het Vlaams Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief 2023? Stem mee!

Dit jaar reikt Vlaams minister van Sport Ben Weyts voor de derde keer het Vlaams Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief uit. En daarbij hebben we jouw hulp nodig. Vlaanderen telt ontelbaar veel warme sportinitiatieven die mensen in beweging zetten en hen tegelijk ook écht samenbrengen, hen maatschappelijk vooruithelpen of het sociale weefsel in de buurt versterken.

Warm sportinitiatief?

Een warm sportinitiatief is een initiatief waarbij sport of een sportorganisatie mensen op een originele manier samenbrengt, het sociale weefsel versterkt en de sociale mobiliteit bevordert. De prijs voor het Warmste Sportinitiatief richt zich naar sportinitiatieven van non-profitorganisaties (vzw, lokaal bestuur …) die expliciet inzetten op een sportaanbod en die hun maatschappelijke rol extra in de verf zetten. Hierbij houdt de organisatie sterk rekening met de lokale context waarin ze actief is. Het gaat om een Nederlandstalig initiatief (dit slaat op de algemene werking, niet op de taal die de deelnemers spreken) waarvan de werking hoofdzakelijk in Vlaanderen en/of Brussel plaatsvindt.

Een jury selecteert uit de tien inzendingen met de meeste stemmen drie warme sportinitiatieven. Kan jij in de voetsporen treden van Second Serve (Tongeren)Sportaround (Gent)Sportbuddies (Halle)Football Girls (Leuven), Boezjeern (Eeklo) en Triple Challenge (Gent)? Na een laatste stemronde via Sporza weten we op donderdag 14 december 2023 wie het Vlaams Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief 2023 wint. We zijn benieuwd naar alle mooie sportinitiatieven die in Vlaanderen bestaan.

De 3 genomineerden bereiden zich voor op de finale stemronde

De zoektocht naar het Vlaams Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief 2023 gebeurt zoals vorige edities in meerdere fases. Deze ging van start op 15 augustus 2023 en loopt ten einde op 14 december 2023. Dan weten we wie het Warmste Sportinitiatief van Vlaanderen wordt in 2023.

Via de website van Sporza kan je vanaf zondagavond 10 december 2023 stemmen voor het Vlaams Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief 2023.