Week van het Water

Van 22 tot en met 31 maart zetten we samen water op de kaart! Doe je graag mee? Registreer snel je activiteit.

Water is een van onze belangrijkste grondstoffen: voor ons lichaam, voor ons voedsel, en voor de planeet. Samen met tientallen partners investeert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) daarom elke dag in water. En dat levert resultaat: de waterkwaliteit in Vlaanderen gaat er op vooruit, het waterbewustzijn groeit. Daar mogen we trots op zijn!

Tegelijk is er nog steeds werk aan de winkel: om de doelstellingen van de Europese kaderrichtlijn Water te halen, zijn er nog verdere inspanningen nodig. Daarom willen de VMM samen met haar partners inzetten op nog meer water en nog meer bewustzijn. Zo gaan we samen voor een goede toestand van het water.

Voor de vierde keer organiseert de VMM in 2024 de Week van het Water (voorheen Vlaamse Waterdagen). Van 22 tot en met 31 maart streven we naar een nog groter waterbewustzijn in Vlaanderen. Iedereen die werkt met water is uitgenodigd om deel te nemen en samen met ons een positieve impact op ons waterrijke erfgoed te maken.

De Vlaamse Milieumaatschappij organiseert niet alleen zelf activiteiten in en rond water, we geven ook ondersteuning voor de promotie van alle activiteiten van onze partners en andere organisatoren.

We maken samen van Wereldwaterdag een spetterend Waterfeest!