VZF Swim Conference 2022

De jaarlijkse Zwemfed Swim Conference, die zich richt tot lesgevers/trainers en bestuurders, gaat door op zaterdag 10 september 2022 in het Mercure Antwerp City South hotel. De Zwemfed kiest opnieuw voor één volle, boeiende bijscholingsdag met zowel plenaire als parallelle sessies.

Concept

De Vlaamse Zwemfederatie voorziet in een boeiend en innovatief programma, dat zowel uit plenaire als parallelle sessies is samengesteld. Deelnemers kiezen dus vrij voor een bijscholing pad (of ‘track’) op maat van lesgevers (inhoud van deze topics sluit aan bij de VTS Instructeur B opleiding en richt zich tot ervaren initiators, zwemschoolverantwoordelijken of begeleiders van sportzwemmers) of op maat van trainers (inhoud sluit aan bij VTS Trainer B en Trainer A en richt zich tot trainers van zwemmers op potentieel nationaal niveau of hoger).

Ze kiezen bewust voor een mix van boeiende theoretische bijdragen, interactieve workshops (waarbij ze uiteraard ook geregeld de borst nat maken) en “good practice stories” uit de zwemfed-clubs, zwemfed en topsportwerking. Dit resulteert in een variatie van sprekers, van buitenlandse topcoaches tot en met lesgeverstalenten en expertise van eigen bodem.

Deelname aan de zwemfed Swim Conference is democratisch geprijsd. Bovendien voorzien ze een ledentarief én korting voor permanent bijgeschoolde lesgevers en trainers. Deelname kost 40€ (bestuurders), 60€ (permanent gevormde lesgevers/trainers van de zwemfed), 75€ (niet-permanent gevormde leden van de zwemfed) of 90€ (niet-leden van de zwemfed) inclusief BTW, broodjesmaaltijd met soep en salade, en de coffee breaks in de voor- en namiddag.