Vernieuwing 'Dag van de Trainer' bij Sport Vlaanderen

Dag van de Trainer

Zoveel mogelijk trainers zo goed mogelijk opleiden, dat wil de Vlaamse Trainersschool bereiken. Naast de vele opleidingen en bijscholingen die we het ganse jaar door organiseren en ondersteunen, organiseren we tweejaarlijks ook de ‘Dag van de Trainer’. Iedere editie voorzien we naast een waaier aan sporttakoverschrijdende en -sporttakspecifieke workshops ook ruim de tijd om trainers, sportfederaties en sportorganisaties met elkaar te laten kennismaken. 

De trainer extra in de spotlight zetten, doet de Vlaamse Trainersschool traditiegetrouw tweejaarlijks tijdens de Dag van de Trainer. Dit jaar organiseren ze maar liefst drie aparte events in en rond het centrum van Sport Vlaanderen Gent. De volgende Dag van de Trainer staat gepland in het weekend van 13-14-15 december 2024. Jawel! Ze boksen momenteel een programma in elkaar dat van vrijdagnamiddag (voor sportprofessionals) over zaterdag (de ‘gewone’ Dag van de Trainer) tot zondagmiddag (focus op brede motorische ontwikkeling) zal lopen.

  • Vrijdagnamiddag 13 december verzamelen sportprofessionals op een inspiratiemoment rond hoe je (topsport)expertise kan verankeren in de reguliere werking van een sportfederatie.
  • Zaterdag 14 december is het de eigenlijke Dag van de Trainer: een bijscholingsdag voor trainers waar sporttakspecifieke en -overschrijdende workshops met een theoretische of praktische invalshoek worden aangeboden, aangevuld met een trainerslabo waar aanwezigen zich kunnen laten inspireren door (non-)profit-organisaties.
  • Op zondagvoormiddag 15 december ligt de focus meer op leerkrachten LO/buurtsportmedewerkers/trainers uit multisportclubs/federaties en staan een aantal praktijkgerichte, kortere workshops met als rode draad de brede motorische ontwikkeling van jonge sporters op de planning.

Trainersfestival

Een praktijkgerichte bijscholingsdag in (hopelijk) zomerse omstandigheden met een focus op outdoor- en urban sporten, dát is het Trainersfestival. Zet zaterdag 25 mei 2024 alvast in de agenda van jouw sportclubs! Dankzij de centrale ligging en de aanwezigheid van strand, water, bos en een grote evenementenweide, kozen we Sport Vlaanderen Hofstade als locatie. Bekijk de line-up en schrijf in!

Geef je trainers een duwtje in de rug met het VTS-opleidingsbudget

De Vlaamse Trainersschool biedt de mogelijkheid om kortingscodes aan te kopen voor een VTS-opleiding of -bijscholing. Zo kan je je opleidingsbudget vooraf begroten en het vervolgens ter beschikking stellen aan (een selectie van) de trainers in je stad of gemeente.

Trainers kunnen hun gepersonaliseerde code ingeven tijdens het inschrijvingsproces voor een VTS-opleiding of -bijscholing via de website (niet mogelijk via de VTS-app). Wil je je trainers op deze manier een extra duwtje in de rug geven? Neem dan contact op met Frederik Temmerman voor de praktische uitwerking van deze service.