Van verenigingswerk naar artikel 17!

Vanaf 1 januari 2022 was de tijdelijke regeling voor het verenigingswerk definitief verleden tijd. Ondanks dat er een tijd lang onduidelijkheid bleef bestaan over de nieuwe regeling, kunnen we stellen dat we ondertussen een zo goed als definitief beeld hebben van deze nieuwe regeling. Het verenigingswerk werd vervangen door een systeem dat het mogelijk maakt om werknemers aan te werven om activiteiten uit te voeren die voorheen in het verenigingswerk kaderden.

Concreet gaat het over een omvorming van het artikel 17, beter gekend als de 25-dagenregel.

Op zoek naar meer informatie?

Bij een nieuwe regeling komen ongetwijfeld een heleboel vragen boven die niet onbeantwoord kunnen blijven. Op onze website hebben we alle informatie samengevat. Graag verwijzen we ook naar de officiële website van de overheid voor meer informatie.

Ontzorging door Sportwerk Vlaanderen

Aangezien er binnen de nieuwe regeling sprake is van een werknemers-werkgevers verhouding en hieraan een aantal verplichtingen verbonden zijn, wil Sportwerk Vlaanderen met hun jarenlange opgebouwde expertise op het vlak van tewerkstelling in de sportsector, sportclubs ontzorgen. Wil of kan je als club zelf geen werkgever worden? Wil je liever niet de verantwoordelijkheid dragen van alle werkgeversverplichtingen die hierbij komen kijken? Dan kan Sportwerk jullie helpen. Ze kunnen alle nodige werkgeversverplichtingen van jouw club overnemen en worden op die manier werkgever van jouw trainers, jeugdsportcoördinatoren, procesbegeleiders of terreinverzorgers. Zo kan jij je volledig focussen op het sportieve.

Bekijk hun aanbod

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Thomas Michielsen
Thomas Michielsen Junior Stafmedewerker T 03 780 91 06 thomas@lokaalsportbeleid.be