Testversie en pilootprojecten Verenigingsloket

Eerste testversie Verenigingsloket voorgesteld

Het Verenigingsloket is een digitaal platform dat de dienstverlening aan verenigingen vereenvoudigt. Donderdag 26 januari 2023 werd een eerste testversie voorgesteld aan de betrokken partners. Zo kunnen verenigingen, koepelorganisaties en lokale besturen de werking van het Verenigingsloket in een vroeg stadium testen. Op basis van hun feedback wordt het loket verder ontwikkeld.

Piloottraject bij jouw lokaal bestuur?

Via kleinschalige piloottrajecten wordt samen met een lokaal bestuur, overheidsdienst of koepel onderzocht hoe functionaliteiten, koppelingen of datadoorstroming in de praktijk verlopen. Intussen zijn de eerste piloottrajecten gestart: Puurs-Sint-Amands en Kortrijk testen de uitwisseling van verenigingsdata met het Verenigingsloket en -register. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media onderzoekt hoe Kiosk, haar online subsidietool, ook kan ontsloten worden via het Verenigingsloket Softwareleveranciers zoals bijvoorbeeld Green Valley Belgium of het consortium LB365 om te checken op welke manier hun softwarepakketten kunnen koppelen.  Wil je meer info over de piloottrajecten? Mail dan naar verenigingsloket@vlaanderen.be!

Gebruikerstesten op 22 maart

Woensdag 22 maart 2023 organiseert het Verenigingsloket online gebruikerstesten voor vertegenwoordigers van verenigingen. De focus ligt op verenigingsgegevens en de homepagina van het nieuwe loket. 

Ben je vertegenwoordiger van een feitelijke vereniging, vzw of stichting en heb je tussen 9u00 en 17u00 een uurtje tijd? Registreer je en help ons het Verenigingsloket af te stemmen op jouw noden.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid