Functieprofielen lokaal sportbeleid

Lokale besturen zijn de laatste jaren bezig met een gestructureerd personeelsbeleid. Een duidelijke arbeidsorganisatie gekoppeld aan de juiste mensen op de juiste plaats en aandacht voor hun menselijk potentieel. Competentiemanagement is mede een antwoord op de vraag naar een professioneel beleid.

Competentiemanagement is een middel om de organisatie te helpen bij het strategisch aantrekken en inzetten van de mogelijkheden van de medewerkers. Competentiemanagement komt het best tot zijn recht in een organisatie waarin men medewerkers stimuleert om zich maximaal te ontplooien.  cfr VVSG Pocket competentiemanagement.

Duidelijke functie-omschrijvingen omvatten dan ook zowel taken als bijhorende competenties om het juiste talent aan te trekken en te houden. Een goed personeelsbeleid blijft ook naar de toekomst kijken en gaat ook flexibel om met bestaande functiebeschrijvingen bij nieuwe aanwervingen.

Kennisbank

Bekijk de functieprofielen

Netwerk Lokaal sportbeleid maakte op basis van voorbeelden uit de sector een sjabloon en paste dit toe op een aantal functies van de sportdienst/sportinfrastructuur. Je vindt dus functieprofielen voor beheer, onderhoud, promotie en administratie.

Daarnaast vind je ook artikels over de toekomst van de zaalwachters of voorbeelden van functiebeschrijvingen van lokale besturen.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Thomas Michielsen
Thomas Michielsen Junior Stafmedewerker T 03 780 91 06 thomas@lokaalsportbeleid.be