Schrijf je in voor de Studiedag Lokaal Topsportbeleid

Op donderdag 8 februari 2024 organiseert Netwerk Lokaal Sportbeleid samen met stad Kortrijk de eerste editie van de Studiedag Lokaal Topsportbeleid.

Topsport spreekt tot de verbeelding. We kijken met z’n allen op naar de prestaties die topsporters leveren en de opofferingen die ze maken. Maar welke rol is er weggelegd voor lokale besturen binnen topsport? Hoe kan je (sociale) impact creëren met topsport? Hoe wordt topsport een uithangbord van jouw gemeente en op welke manier stimuleert het anderen om te sporten en bewegen? Kan jij als lokaal bestuur individuele topsporters ondersteunen? Tijdens de Studiedag Lokaal Topsportbeleid zoeken we antwoorden op al deze vragen.

Programma

Wim Lagae, Sporteconoom en als professor verbonden aan de KU Leuven, neemt jullie alvast mee op een sport-economische trip doorheen het Vlaamse en internationale topsportlandschap. Hij brengt ook zijn nieuwste boek, ‘Sneller Groter Gekker‘ mee, waar jullie allen een exemplaar van mee naar huis krijgen.

Verder geeft Tom Coeckelberghs, Afdelingshoofd topsport bij Sport Vlaanderen, een inkijk op het Vlaamse topsportbeleid. Hoe zet Vlaanderen in op topsport? En hoe bieden ze de nodige ondersteuning naar steden en gemeenten op vlak van infrastructuur en tijdens evenementen?

In de namiddag maken we tijd voor uitwisseling en goede voorbeelden. Zo duiken we onder meer samen met Stad Kortrijk dieper in het stedelijke topsportbeleid en gaan we samen met de onderzoekers van de VUB dieper in op welke sociale impact topsport heeft.

Inschrijven kan via de website van Netwerk Lokaal Sportbeleid

.

Praktische info

  • Datum: donderdag 8 februari 2024, 9u00 tot 16u00
  • Locatie: De Lange Munte, Kortrijk
  • Kostprijs: € 80 voor leden, € 120 voor niet-leden
Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Thomas Michielsen
Thomas Michielsen Junior Stafmedewerker T 03 780 91 06 thomas@lokaalsportbeleid.be