Keynote Trefdag Sportinfrastructuur

Urban sports zijn een opkomende tak in de sportwereld. Ze omvatten een breed scala aan activiteiten. Deze sporten worden gekenmerkt door hun informele cultuur, waarbij de omgeving wordt gebruikt als een natuurlijk speelterrein. Skateboarden, BMX, freerunning, 3×3 en breaking zijn maar enkele voorbeelden van urban sports. Wat deze sporten verenigt, is hun nadruk op creativiteit, zelfexpressie en het overwinnen van obstakels in de omgeving.

Holistische kijk

Urban sports hebben een plaats in zowel grote steden als kleine gemeentes. We willen op de Trefdag Sportinfrastructuur bezoekers inspireren rond de integratie van urban sports in bestaande en nieuwe sportinfrastructuur. Daarnaast willen we handvaten meegeven voor het betrekken van de community bij deze initiatieven om zo projecten zo veel mogelijk slaagkansen te geven.

Maxi Sellering – © 3x3unites.com

Netwerk Lokaal Sportbeleid ging daarom op zoek naar iemand met een holistische kijk op urban sports en iemand die de vertaling naar lokale sportinfrastructuur kan brengen.

Zo kwamen we terecht bij Maxi Sellering. Zij is momenteel aan de slag bij 3×3 Unites in Nederland.

Hier is ze verantwoordelijk voor International Relations & Development. In het verleden was zij aangeduid als Urban City Manager bij het Sportbedrijf Arnhem vanuit het sportinnovatiefonds van NOC*NSF. Naast dit alles is Maxi ook internationaal 3×3-scheidsrechter en auteur van een praktisch handboek rond Urban Sports.