SAMENSPEL - Visies op sport en beweging in de samenleving

Sport bevindt zich niet in een maatschappelijk vacuüm. Aan sport doen of naar sport kijken maakt onmiskenbaar deel uit van onze samenleving. Dit impliceert dat veranderingen op sociaal, cultureel, economisch, politiek en technologisch vlak ook een impact hebben op de hedendaagse sport- en beweegcultuur en vice versa. In een wereld in transitie, is ook de wereld van de sport volop in ‘beweging’. De toegenomen aandacht en zorg voor bijvoorbeeld een gezonde levensstijl, genderidentiteit, duurzaamheid, (bio)diversiteit en professionalisering kennen steeds meer hun vertaalslag naar de wereld van sport en beweging.

In het boek SAMENSPEL wordt het debat over de rol van sport en bewegen in onze samenleving gevoed. Jeroen Scheerder & Bart Verschueren interviewden hiervoor meer dan 25 academici en experten uit het werkveld. Met de hulp van WIm Lagae en Joris Vlieghe slaagden ze erin om de interviews en diepgaandere academische inzichten in de vorm van praktisch gerichte bijdragen te bundelen.

Uniek aan het boek is dat het inzichten samenbrengt van voor de coronapandemie (een laatste fotofinish), tijdens en de lessons learned.

Op donderdagmiddag 14 december 2023 wordt het boek voorgesteld in Leuven door de auteurs tijdens een middaggesprek i.s.m. Metaforum Leuven. Jeroen Scheerder (Bewegingswetenschappen, KU Leuven) en Wim Lagae (Marketing, KU Leuven) gaan dan in gesprek over de betekenis en de toekomst van zowel doe- als kijksport. Daarvoor baseren zij zich op de visies van de experts die in het boek ‘Samenspel. Visies op sport en beweging in de samenleving’ (Acco) gebundeld worden. Met deze inzichten willen de disputanten het debat over de bredere rol van doe- en kijksport voeden. Hiermee worden kapstokken aangereikt waar beleidsmakers, bestuurders, managers en andere professionals mee aan de slag kunnen om uitdagingen in en rond het sport- en beweegveld een eigentijds antwoord te bieden.

Praktisch

  • Datum en tijdstip: donderdag 14 december 2023 12.00-13.00
  • Locatie: Refter Hollands College (183-23), Pater Damiaanplein 9 , 3000 Leuven
  • Er wordt lunch voorzien voor de aanwezigen.

Niet alleen jij, maar ook professionals uit je netwerk zijn van harte welkom. Aarzel dus zeker niet om dit evenement met anderen te delen.

Het boek kan op de lancering aangekocht worden of via de webshop van Acco.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Bart Verschueren
Bart Verschueren Coördinator EU Sport Link T 0486 76 28 03 bart.verschueren@eusportlink.be