Terugblik COACH+ Conference: 30 mei 2024

Op donderdag 30 mei 2024 vond het COACH+ slotevent plaats waarbij meer dan 150 personen (fysiek en online) aanwezig waren vanuit meer dan 30 verschillende landen over de hele wereld. De conferentie markeert het einde van het twee jaar durende samenwerkingsverband ‘COACH+‘, gefinancierd door het Erasmus+ programma van Europa, dat een open online cursus (MOOC) heeft opgeleverd over jeugdwerk georiënteerde sport-plus coaching. Het doel van deze MOOC is om het begrip te helpen optimaliseren van hoe sport-plus effectief kan worden gebruikt voor het ontwikkelen van soft- en inzetbaarheidsvaardigheden voor jonge NEET’ers.

Er werd een introductie van het COACH+ project gegeven en de MOOC werd plenair doorlopen qua inhoud en vorm. Tot slot werd er plenair een panelgesprek gehouden over het beland van Sport-plus coaching en jongerenondersteuning aan de hand van sport richting de arbeidsmarkt. Deze plenaire sessies werden opgenomen en kunnen via onderstaande link geraadpleegd worden.

Tussen de plenaire sessies door werden interactieve workshops voorzien die zich richtten op de mogelijkheden én de uitdagingen om sport-plus coaching in te zetten voor de ontwikkeling van soft- en inzetbaarheidsvaardigheden voor jonge NEETs. De conclusies van deze interactieve sessie werden meegedeeld alvorens men het panelgesprek begon. Deze uitdagingen waren de grondstof van een vruchtbaar panelgesprek.

Hierboven vind je ook de weg naar de gratis e-learning (COACH+ MOOC) die ontwikkelt is tijdens dit project. Deze is momenteel in het Engels en Nederlands ter beschikking. De Franse vertaling zal binnenkort ook beschikbaar zijn, alsook het Servisch en het Duits.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Matthias Van Acker
Matthias Van Acker Projectmedewerker T 03 780 91 81 matthias@lokaalsportbeleid.be