Ontdek het thema van Congres Lokaal Sportbeleid 2023

Het 48ste #CongresLokaalSportbeleid in 2023 vindt plaats op woensdag 8 en donderdag 9 maart 2023 in het BMCC Brugge.

Spring met focus

Uitdagingen en crisissen volgen elkaar in sneltempo op. Ook de sportdiensten komen heel wat hindernissen tegen onderweg. De impact op het uittekenen van een duurzaam lokaal sportbeleid is groot. Toch slagen we er keer op keer in om daar een antwoord op te bieden. Om die verschillende hordes met brio te nemen.

De gezondheidscrisis vergrootte het draagvlak voor meer sport en bewegen, als deel van de oplossing. Intussen kruisen andere, nieuwe én oude, uitdagingen rond energie, klimaat, tewerkstelling, infrastructuur, financiën, opvang … ons pad. Ze dagen het lokale sportbeleid verder uit.

Met de juiste competenties, voorbereiding en netwerk is de sportdienst klaar om elke uitdaging het hoofd te bieden. Lokaal sportbeleid als een obstacle run, als een duursport met verschillende fases en een eindmeet die tegelijk een nieuwe start blijkt te zijn. Gemotiveerd staan we er telkens opnieuw om ons doel te bereiken, hindernissen te overwinnen en waar nodig ons lokaal sportbeleid te heroriënteren en de juiste focus te leggen.

Congres Lokaal Sportbeleid 2023 neemt actuele uitdagingen onder de loep. Samen staan we sterk om de uitdagingen aan te gaan en te springen.

Spring met focus!

Congres Lokaal Sportbeleid 2023 – Spring met focus

Ontmoetingsplaats

Congres Lokaal Sportbeleid is dé ontmoetingsplaats voor iedereen lokaal actief mét en vóór sport. Een concrete leer-tweedaagse met (staande) netwerkavond rond sportbeleid, sportparticipatie, sportieve ruimte, sportclubondersteuning en de link van sport met diverse lokale en maatschappelijke uitdagingen.

Als deelnemer kan je tijdens Congres Lokaal Sportbeleid ook heel wat bedrijven bezoeken tijdens onze bedrijvenbeurs. Diverse bedrijven stellen hun producten of diensten voor en als deelnemer is dit hét moment om al jouw vragen te stellen aan bedrijven uit de brede sportsector.

We kijken er nu al naar uit jullie allemaal daar te ontmoeten! Met de steun van Vlaanderenstad Brugge en de sportdienst van Brugge.

Meer informatie

  • Alle informatie over Congres Lokaal Sportbeleid 2023 kan je vinden via onze website: www.lokaalsportbeleid.be/congres.
  • Op dit moment is het nog niet mogelijk om in te schrijven voor Congres Lokaal Sportbeleid 2023. Vanaf dat de uitnodigingsbrochure in jullie brievenbus valt (verwacht in week 4 van 2023), zullen we het inschrijvingsformulier op deze pagina publiceren.
  • In samenwerking met de stad Brugge en enkele plaatselijke hotels, kunnen we jullie enkele mooie aanbiedingen voorstellen om in de buurt te overnachten. Je vindt op deze pagina ook de kortingscodes om jouw hotel te boeken.