Terugblik Trefdag Sportinfrastructuur

Dinsdag 18 juni 2024 was het Stedelijk Sportcentrum Axion in Geel the place to be voor iedereen betrokken bij het beheer van sportinfrastructuur. Op de tweejaarlijkse Trefdag Sportinfrastructuur van Netwerk Lokaal Sportbeleid probeerden we een programma aan te bieden gericht op het opbouwen van gerichte kennis en het uitbouwen van een relevant netwerk.

De meer dan 200 deelnemers kregen de kans om kennis te maken met de prachtige in 2022 vernieuwde sportinfrastructuur van Geel. Dit gebeurde aan de hand van gerichte rondleidingen en door middel van deelname aan de verschillende break-out sessies gedurende de dag. Na de plenaire opening schetste Maxi Sellering ons een breed beeld op de Urban Sports en wat er nodig is om de organisatie hiervan te faciliteren binnen je sportinfrastructuur.

Gedurende de dag werd een gevarieerd aanbod aan sessies bezocht door de deelnemers. Thema’s als toegankelijkheid, beheersvormen, masterplanning en veiligheid kwamen onder andere aan bod. Daarnaast stonden er ook uitwisselingsmomenten tussen beheerders op het programma en rondleidingen gericht op zaalwachters en poetspersoneel.

Dank aan alle deelnemers, sprekers, Sportdienst Geel en onze ondersteunende bedrijfspartners: D&D Sport, IPitup, Luwio, Rada Sanitairtechniek en Varitech.