In gesprek met sportouders: Dag van de Sportouder

Op zaterdag 1 juni 2024 lanceert het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) de Dag van de Sportouder tijdens de Internationale Dag van de Ouder. Dat klinkt als de ideale dag om de sportouder in de kijker te zetten, is het niet?! Ouders van sportende kinderen zijn cruciaal voor het sportplezier van hun kind. Ze zorgen er niet alleen voor dat hun kind kan sporten (inschrijving regelen, vervoer naar trainingen en matchen, sportuitrusting voorzien …) maar kunnen hun kind ook motiveren en helpen om plezier te beleven in de sport.

De manier waarop ouders hun sportend kind begeleiden en hoe ze zich langs het sportterrein gedragen is dan ook zeer belangrijk voor het sportplezier van hun kind. Wil je hierover in gesprek gaan met de sportouders in jouw  sportclub(s)? Bekijk dan zeker eens de nieuwe toolbox ‘Sportouders: speels gespreksstarter voor trainers en ouders’. Een goede verstandhouding tussen trainers en ouders zorgt ervoor dat kinderen optimaal kunnen genieten van hun sport. Een goed gesprek kan eventuele misverstanden ophelderen en leiden tot betere afspraken. Daarom zitten er in de toolbox 20 situatiekaarten recht uit de praktijk, herkenbaar en laagdrempelig. Maar hoe moet ik nu met die toolbox aan de slag? Het is kinderspel! In minder dan 15 minuten leer je hoe je met de toolbox aan de slag kan gaan in de sportclub met de ouders en trainers. Heb je toch liever wat ondersteuning? Vraag dit na bij je federatie of sportdienst of vraag de Toolbox-vorming aan. Ontdek de tools hier:

Promotiemateriaal

Ben je op zoek naar promotiemateriaal? Dan kan je de posters ophangen die enkele goede afspraken tussen club en ouder in de kijker zetten. Wil je op zaterdag 1 juni 2024 graag de sportouders in jouw gemeente of stad in de bloemetjes zetten? Bij ICES maakten ze een communicatiepakket dat je vrij kan gebruiken. Meer informatie over het onderwerp lees je op hun themapagina.