Green Deal Sportdomeinen - Presentaties navorming: Een gezonde bodemkwaliteit, het fundament van veerkrachtige sportterreinen

Op dinsdag 24 oktober 2023 vond de navorming fytolicentie sportsector ‘Bodemkwaliteit, het fundament van veerkrachtige sportterreinen‘ plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt in Destelbergen.

Duurzaam beheer van grasvelden wordt steeds meer een uitdaging. De aanwezigheid van ziekten, plagen en onkruiden, het verstrengen van de wetgeving en de extreme weersomstandigheden zorgen voor de nodige uitdagingen om de grasmat kwalitatief en bespeelbaar te houden. Hoe zorgt een gezonde bodem ervoor dat ziekten, plagen en onkruid minder kans krijgen?

We leerden op deze navorming over de basis van bodemkwaliteit en bodemgezondheid in relatie tot ziekten en plagen. Wat kunnen we leren uit de vele bodemanalyses van grasmatten? Waar loopt het fout en wat kunnen we eraan doen? We kregen inzicht in bodemgezondheid, hoe je de bodem kan verbeteren en de planten stimuleren. Verder bekeken we ook wat de impact is van gras- en plantensubstraten op de waterbuffering en watervoorziening van planten.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Matthias Van Acker
Matthias Van Acker Projectmedewerker T 03 780 91 81 matthias@lokaalsportbeleid.be