Green Deal Sportdomeinen: Navorming fytolicentie : Een gezonde bodemkwaliteit, het fundament van veerkrachtige sportterreinen

Vanuit de Green Deal Duurzame Sportdomeinen organiseren we samen met het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) een studienamiddag over bodemgezondheid in relatie tot ziekten, plagen en onkruiden.

Hoe zorgt een gezonde bodem ervoor dat ziekten, plagen en onkruid minder kans krijgen? Duurzaam beheer van grasvelden wordt steeds meer een uitdaging. De aanwezigheid van ziekten, plagen en onkruiden, het verstrengen van de wetgeving en de extreme weersomstandigheden zorgen voor de nodige uitdagingen om de grasmat kwalitatief en bespeelbaar te houden.

Deze navorming is in het teken van bovenstaande problematiek. We leren op de navorming over de basis van bodemkwaliteit en bodemgezondheid in relatie tot ziekten en plagen. Wat kunnen we leren uit de vele bodemanalyses van grasmatten? Waar loopt het fout en wat kunnen we eraan doen? We krijgen inzicht in bodemgezondheid, hoe je de bodem kunt verbeteren en de planten stimuleren. Verder ook wat de impact is van gras- en plantensubstraten op de waterbuffering en watervoorziening van planten.

Programma

  • 13u00: Ontvangst en registratie
  • 13u30: Verwelkoming
  • 13u35: Bodemkwaliteit, het fundament van veerkrachtige sportterreinen – Annemie Elsen (Bodemkundige Dienst van België)
  • 14u00: Bevorderen van bodem- en plantkwaliteit ter preventie van ziekten en plagen – Sandy Adriaenssens en Els Pauwels (PCS)
  • 15u00: Praktijkvoorbeelden preventie van ziekten, plagen en onkruiden – Aaron Meekers (Intergrow nv)
  • 15u30: Duurzame omgevingsaanleg voor veerkrachtige sportvelden – Günther Van Hulle (Braecke bv, Naturio substraten)
  • 16u00: Voordelen van biostimulanten en sporenelementen ter preventie van ziekten en plagen in sportvelden – Erwin Hyndrikx (RovensaNext)
  • 16u30: Afsluitende drink

Zet alvast dinsdag 24/10 in je agenda. De opleiding zal doorgaan op het Proefcentrum voor Sierteelt in Destelbergen van 13u30 tot 16u30.

Extra informatie en inschrijving vind je terug via deze link.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Matthias Van Acker
Matthias Van Acker Projectmedewerker T 03 780 91 81 matthias@lokaalsportbeleid.be