Fiets met je stad of gemeente mee met ‘Bike for Life: een fiets voor iedereen’!

De nationale ‘benefiets-campagne’ van de Fietsersbond vzw wil werknemers zoveel mogelijk gesponsorde ritten naar het werk laten fietsen. De opbrengst helpt mensen op de fiets die het financieel moeilijk hebben om zelf een fiets te kopen: Een Vlaams gezin heeft gemiddeld 2,8 fietsen in huis. Toch heeft naar schatting 15% van de Vlamingen geen fiets ter beschikking. Dit belemmert hen sterk in hun bewegingsvrijheid, sociale contacten en kansen in de huidige maatschappij. Met Bike for Life wil de Fietsersbond vzw budget bij elkaar fietsen om mensen die geen fiets hebben een fiets aan te bieden.

Fiets met je hart naar het werk van 3 t.e.m. 31 oktober 2022

Bike for Life is in 2022 toe aan zijn derde editie. De eerste editie van Bike for Life in 2020 bracht €12.000 op voor de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen. De tweede editie van Bike for Life in 2021 bracht €23.895 op voor Kom op tegen Kanker.

Van 3 tot en met 31 oktober 2022 nodigt Bike For Life steden, gemeenten, bedrijven, organisaties en scholen uit om mee te fietsen met hun personeel. Deelnemende werkgevers sponsoren de fietsritten van hun werknemers van 3 t.e.m. 31 oktober 2022 met een zelfgekozen bedrag per rit naar het werk.

De opbrengsten komen in een pot terecht waarmee fietsen aangeboden worden aan mensen die hier het meeste behoefte aan hebben, maar er financieel zelf niet in slagen. Het bij elkaar gefietste budget wordt ingezet in steden en gemeenten over heel Vlaanderen in 2023 door de 112 lokale afdelingen van de Fietsersbond vzw.

De werkgever dient zich in te schrijven

De deelname van het personeel gebeurt via het Bike to Work-platform. Werknemers registreren op dit platform hun ritten naar het werk tijdens de campagne. De werkgever kan via het platform de fietsritten van het personeel en het sponsorbedrag opvolgen. Gemeenten en steden die met hun personeel willen meefietsen betalen een deelnameprijs van slechts €50. Wens je meer informatie? Ga naar de website www.bikeforlife.be of neem contact op met Eddy Vaes via volgende contactgegevens: emailadres eddy.vaes@biketowork.be of gsm-nummer 0473 24 04 86.

Het gezicht van Bike for Life

Weerman Bram Verbruggen

Weerman Bram Verbruggen is het gezicht van Bike for Life. Als fietser met het hart op de juiste plaats wil hij werkgevers en werknemers aanmoedigen om mee te fietsen voor het goede doel. Bram is een bezige bij, naast zijn passie voor het weer en tuinieren is hij vooral ook een dagelijkse fietser. Bram maakt regelmatig fietstochten in het Hageland. Ook voor zijn traject naar het werk gebruikt hij zo vaak mogelijk de fiets. Een goede fietsinfrastructuur, fietsveiligheid en hoffelijkheid in het verkeer liggen hem na aan het hart!

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be