Expertisecentrum Buurtsport lanceert de Buurtsport 3.0-meting

Benchmark Buurtsport

Als Expertisecentrum Buurtsport deed Netwerk Lokaal Sportbeleid (het toenmalige ISB vzw) op het einde van de vorige legislatuur een tweede meting over Buurtsport in Vlaanderen en Brussel. Dat gebeurt in navolging van de nulmeting eind 2014 en een eerste meting begin 2017.

De Benchmark Buurtsport brengt Buurtsport in 308* steden en gemeenten in Vlaanderen in kaart. De vraagstelling focust op Buurtsport in een stad of gemeente met een welbepaald grondgebied. De organiserende instantie kan zowel een lokaal bestuur als een andere organisatie zijn.

Buurtsport 3.0

Netwerk Lokaal Sportbeleid voert in het kader van haar rol als Expertisecentrum Buurtsport een actuele 3.0-meting uit over het Buurtsportaanbod in Vlaanderen en Brussel. De resultaten van dit praktijkonderzoek worden in verhouding gebracht ten opzichte van voorgaande metingen en zullen Netwerk Lokaal Sportbeleid een kader geven om de komende jaren een gerichte ondersteuning te bieden en Buurtsport (boven)lokaal (verder) uit te bouwen.

*Voor deze meting gaan we uit van 300 steden en gemeenten. De fusies die anno 2020-2023 worden voorbereid, treden in werking op 1 januari 2025.

Doe mee en win fantastische prijzen voor jouw sportdienst!

Doe mee aan onze win-actie en maak kans op een fantastisch pakket! Het enige wat je hoeft te doen, is onze vragenlijst invullen over Buurtsport. Na het invullen worden er 10 willekeurige winnaars uitgekozen. Zij maken kans om 1) een boekenpakket** vol met inspirerende en leuke titels, of 2) een gratis deelname aan de trefdag sportparticipatie in 2024, te winnen. Mis deze kans niet en help ons Buurtsport naar een hoger niveau te tillen!

**Boekenpakket bestaande uit:

  • Verenigingen veranderen. Handboek voor succesvol begeleiden van sportverenigingen.
  • Praktijkgids sociaal-sportief werk #1. 125 protagonisten over visies, noden en dromen.
  • De organisatie van de sport in Vlaanderen.
  • De toekomstformule. De zoektocht naar de spelregels van morgen.
Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be