Dinsdag 30 mei 2023: Dag van de Redder

Zonder redders, geen zwemplezier! We kunnen ons geen veilige wateromgeving voorstellen zonder dat die bewaakt wordt door gediplomeerde redders. Daarom tonen we op dinsdag 30 mei 2023 samen met heel Vlaanderen massaal ons hart voor de redders. Gedurende deze “geel-rode” dag uiten we alleen maar respect en waardering voor onze helden van het water, de redders. Draag jij ook je steentje bij? Alleen samen maken we van de ‘Dag van de Redder‘ een ding!

Toon je hart voor onze redders met #DagVanDeRedder

Redders zijn (levens)belangrijk en dragen een enorme verantwoordelijkheid. Ze waken over onze veiligheid en die van onze kinderen. De ‘Dag Van De Redder’ leent zich perfect om even stil te staan bij alles wat deze waterhelden allemaal doen. Gedurende deze “geel-rode” dag uiten we alleen maar respect en waardering voor onze helden van het water, de redders.

Op 30 mei 2023 zullen we doorheen heel Vlaanderen de ‘Dag van de Redder’ vieren aan de hand van verschillende acties. De rode draad doorheen deze acties is de boodschap ‘Toon je hart voor onze redders’. Zo zal iedereen in Vlaanderen opgeroepen worden om massaal hun hart te tonen voor onze redders, hiervan een foto te nemen en deze te delen op hun sociale media met de #DagVanDeRedder. Voor de kleinste bezoekertjes voorzien we vier leuke kleurplaten die ze kunnen inkleuren om nadien te laten afgeven aan hun waterhelden.

Waarom doen we dit?

Naast redders in de bloemetjes te zetten, willen we met deze acties de job van redder in de kijker zetten. Met een ondersteunend lespakket voor leerkrachten bieden we scholen de kans om meer te vertellen over deze boeiende job. Door duidelijk te maken wat redders allemaal doen en hoe belangrijk ze zijn, willen we gediplomeerde redders inspireren om toch hun plaats in de gekende redderstoel in te nemen. Ondanks er voldoende gediplomeerde redders in Vlaanderen zijn, is het niet zo evident om alle jobs in te vullen door een aantal imagoproblemen. Met de ‘Dag Van De Redder’ willen we hier dan ook stap voor stap voor zorgen. Op die manier zorgen we dat we met z’n allen kunnen blijven genieten van water en dat het respect voor onze redders blijft groeien.

Deze campagne wordt getrokken door Redfed en Netwerk Lokaal Sportbeleid, met de steun van Sport Vlaanderen.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid