Dialoogdag Inclusie in de 20

Demos organiseert Inclusie in de 20, een dialoogdag over inclusie in de vrije tijd van jongvolwassenen en schoolverlaters met een beperking. Zij laten hun stem horen, want voor hen is het vrijetijdsaanbod veelal te veraf, letterlijk en figuurlijk. Op deze dag bekijkt Demos hoe je als organisatie kan schakelen naar een inclusieve werking. Via inspirerende praktijkvoorbeelden bieden ze weerwerk voor de aarzeling en excuses die inclusie in de vrije tijd alsnog tegenhouden.

Deze dialoogdag is voor iedereen die mee de schouders zet onder inclusie in cultuur, jeugdwerk en sport: van voorvechters tot twijfelaars, van doeners tot denkers, van organisaties tot lokale besturen. Samen in dialoog met initiatieven die inzetten op inclusie en jongvolwassenen met een beperking. We maken tijd voor je aarzeling en twijfel om je zo tot de volgende stap te inspireren. Twee uitdagingen staan centraal

  1. Inclusief zijn: hoe zorgen we daarvoor? Hoe stappen we over drempels tot deelname heen, hoe zorgen we voor toeleiding en betrokkenheid van de deelnemers, welke ondersteuning is er en waar vind je die? Welke rol is er voor organisaties en het beleid weggelegd?  
  2. Betrokkenheid en doorgroeimogelijkheden als vrijwilliger: waardering en maatwerk zorgen voor duurzame betrokkenheid. Hoe doe je dat? Wat is de rol van de organisatie, het beleid en de context van de jongere?

Wil je meer weten? Kijk zeker op de website van Demos en schrijf je nog snel in voor 19 mei.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be