Trefdag Sportparticipatie en Maand van de Sportparticipatie

Campagnebeeld 2023

Van maandag 20 november 2023 tot en met vrijdag 15 december 2023 vindt de vierde editie plaats van de Maand van Sportparticipatie.

Een maand waarin de leden van de werkgroep Sportparticipatie, heel wat partnerorganisaties, inspirerende sprekers, het Expertisecentrum Buurtsport en het team jou handvaten aanreiken om nog laagdrempeliger te werken en nog meer mensen, ook de minder kansrijke en kwetsbare groepen, aan het sporten en bewegen te krijgen in het zwembad, in de sporthal, in de sportclubs en in hun eigen buurt.

De achtste Trefdag Sportparticipatie staat nog in een verdere toekomst in 2024 op de planning.

Tijdens de Maand van de Sportparticipatie komen sprekers je met veel enthousiasme iets vertelleniets leren of met iets helpen, telkens met veel mogelijkheid voor uitwisseling en netwerking. De focus ligt daarbij op zowel grote als kleine gemeenten, eenmansdiensten en grote teams, doorwinterde sportfunctionarissen en starters.

Maar ook sportpromotoren, lesgevers, sportfunctionarissen, buurtsportwerkers, beleidsverantwoordelijken, beheerders, vrijetijdscoördinatoren, sociaal werkers, sportfederaties, vertegenwoordigers van koepelorganisaties, jeugdconsulenten, preventiediensten, kinderopvangcoördinatoren … Iedereen is meer dan welkom! 

Aanbod met de steun van Sport Vlaanderen.

Terugblik voorbije edities

De Maand van de Sportparticipatie werd oorspronkelijk ontwikkeld doordat er in 2020 geen zevende editie van de Trefdag Sportparticipatie kon plaatsvinden vanwege de coronapandemie. De omschakeling gebeurde naar uitsluitend digitaal aanbod. Fast forward naar de huidige editie en we keerden geleidelijk aan terug naar het normale leven, maar kennen ondertussen de meerwaarde van digitaal aanbod zoals webinars, podcastafleveringen en ga zo maar verder.

Kennisbank

Laat je inspireren over de kernthema’s van de Maand van de Sportparticipatie.

Participatie, buurtsport, laagdrempelig sporten, sociaal sportieve praktijken… etc

Laat je inspireren! Ga aan de slag en werk laagdrempelig, nu meer dan ooit!

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be