Trefdag Sportparticipatie en Maand van de Sportparticipatie

Save the date! Van maandag 21 november 2022 tot en met vrijdag 16 december 2022 vindt de derde editie plaats van de Maand van Sportparticipatie. De zevende Trefdag Sportparticipatie valt binnen deze maand op donderdag 8 december 2022.

Een maand waarin de leden van de werkgroep Sportparticipatie, heel wat partnerorganisaties, inspirerende sprekers, het Expertisecentrum Buurtsport en het team jou handvaten aanreiken om nog laagdrempeliger te werken en nog meer mensen, ook de minder kansrijke en kwetsbare groepen, aan het sporten en bewegen te krijgen in het zwembad, in de sporthal, in de sportclubs en in hun eigen buurt.

Sprekers komen je met veel enthousiasme iets vertelleniets leren of met iets helpen, telkens met veel mogelijkheid voor uitwisseling en netwerking. De focus ligt daarbij op zowel grote als kleine gemeenten, eenmansdiensten en grote teams, doorwinterde sportfunctionarissen en starters.

Maar ook sportpromotoren, lesgevers, sportfunctionarissen, buurtsportwerkers, beleidsverantwoordelijken, beheerders, vrijetijdscoördinatoren, sociaal werkers, sportfederaties, vertegenwoordigers van koepelorganisaties, jeugdconsulenten, preventiediensten, kinderopvangcoördinatoren … Iedereen is meer dan welkom! 

Hoogtepunt van deze maand wordt de Trefdag Sportparticipatie, een dag waarbij je op een vlotte en speelse manier heel veel inspiratie krijgt. Je ontdekt onder meer verhalen en tips en tricks uit de praktijk die ook in jouw gemeente een verschil zullen maken. Dit is dé plaats om samen met collega’s uit heel Vlaanderen en Brussel ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Momenteel wordt het programma van de Maand van de Sportparticipatie en de Trefdag Sportparticipatie samengesteld. Van zodra we hier meer nieuws over hebben, communiceren we dit zo snel als mogelijk.
Aanbod met de steun van Sport Vlaanderen.

Terugblik editie 2021

De editie in 2021 liep van 15 november 2021 tot en met vrijdag 10 december 2021 en verliep volledig online, net zoals editie 2020. De Maand van de Sportparticipatie is een in coronatijd uitgewerkt alternatief voor de tweejaarlijkse Trefdag Sportparticipatie.

Aanbod met de steun van Sport Vlaanderen.

Download hier de brochure van de Maand van de Sportparticipatie 2021

Terugblik editie 2020

Tijdens de Maand van de Sportparticipatie 2020, met steun van Sport Vlaanderen, kon je rekenen op heel wat kennisdeling, praktijkuitwisseling en infoverstrekking. Vele uren kennis en kansen, we bundelen de leukste en boeiendste sessies. Laat je inspireren!

Ga aan de slag en werk laagdrempelig, nu meer dan ooit!

Maand van de Sportparticipatie 2020 – Terugblik from ISB vzw on Vimeo.

Kennisbank

Laat je inspireren over de kernthema’s van de Maand van de Sportparticipatie.

Participatie, buurtsport, laagdrempelig sporten, sociaal sportieve praktijken… etc

Laat je inspireren! Ga aan de slag en werk laagdrempelig, nu meer dan ooit!

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be