Trefdag Sportparticipatie en Maand van de Sportparticipatie

Van maandag 21 november 2022 tot en met vrijdag 16 december 2022 vindt de derde editie plaats van de Maand van Sportparticipatie. De zevende Trefdag Sportparticipatie valt binnen deze maand op donderdag 8 december 2022.

Een maand waarin de leden van de werkgroep Sportparticipatie, heel wat partnerorganisaties, inspirerende sprekers, het Expertisecentrum Buurtsport en het team jou handvaten aanreiken om nog laagdrempeliger te werken en nog meer mensen, ook de minder kansrijke en kwetsbare groepen, aan het sporten en bewegen te krijgen in het zwembad, in de sporthal, in de sportclubs en in hun eigen buurt.

Tijdens de Maand van de Sportparticipatie komen sprekers je met veel enthousiasme iets vertelleniets leren of met iets helpen, telkens met veel mogelijkheid voor uitwisseling en netwerking. De focus ligt daarbij op zowel grote als kleine gemeenten, eenmansdiensten en grote teams, doorwinterde sportfunctionarissen en starters.

Maar ook sportpromotoren, lesgevers, sportfunctionarissen, buurtsportwerkers, beleidsverantwoordelijken, beheerders, vrijetijdscoördinatoren, sociaal werkers, sportfederaties, vertegenwoordigers van koepelorganisaties, jeugdconsulenten, preventiediensten, kinderopvangcoördinatoren … Iedereen is meer dan welkom! 

Hoogtepunt van deze maand wordt de Trefdag Sportparticipatie, een dag waarbij je op een vlotte en speelse manier heel veel inspiratie krijgt. Je ontdekt onder meer verhalen en tips en tricks uit de praktijk die ook in jouw gemeente een verschil zullen maken. Dit is dé plaats om samen met collega’s uit heel Vlaanderen en Brussel ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Aanbod met de steun van Sport Vlaanderen.

Terugblik voorbije edities

Benieuwd welke aanbod we creëerden in 2021 en 2020? Een terugblik vind je op deze pagina.

Kennisbank

Laat je inspireren over de kernthema’s van de Maand van de Sportparticipatie.

Participatie, buurtsport, laagdrempelig sporten, sociaal sportieve praktijken… etc

Laat je inspireren! Ga aan de slag en werk laagdrempelig, nu meer dan ooit!

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be