Open Wervendag 2023 - Ontdek de bouw van het nieuwe zwembad in Lokeren

Op zondag 7 mei 2023 krijg je de kans om te ervaren hoe Belgische bouwbedrijven enorme verkeerswisselaars, kaaimuren, of spoorwissels voor treinen aanleggen. Er is een brede waaier aan werven waaronder; ziekenhuizen, rechtbanken en zwembaden. Hierbij wordt het nieuwe zwembad in Lokeren opgesteld door onze bedrijfspartner Pellikaan.

Zwembad Lokeren

Met de nieuwe aanbouw, waarin ook een nieuwe inkomzone en een restaurant met zonnig terras worden gecreëerd, wil de stad een toegankelijk, transparant en publiek complex neerzetten. Ook de groene omgeving vormt een belangrijk element doorheen het hele traject: zo krijgt het voorplein een metamorfose met niveauverschillen en speelelementen waardoor de sportsite ook buiten uitnodigt tot spel en ontmoeting. De voorheen versnipperde ruimte rond het complex vormt straks een aangenaam groen en publiek geheel. In het sportbad van 25 op 17 meter worden er 6 wedstrijdbanen aangelegd, die omgevormd worden tot 8 trainings- of schoolbanen, dit met een beweegbare bodem over de helft van het zwembad en een zone die tot een diepte van drie meter loopt. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad met speelelementen. Daarnaast wordt er ook voorzien in een stromende kreek met ligbanken in het water, een 50 meter lange glijbaan en een wellnesszone met whirlpool, stoombad en sauna. Ook is er een polyvalent warm instructiebad met beweegbare bodem waar heel wat doelgroepen in terecht kunnen om te spelen, leren zwemmen en aqua-therapeutische behandelingen. Gezien er wordt aangebouwd aan de “oude” sporthal, worden ook de kleedkamers daar gerenoveerd.

Praktisch

Benieuwd hoe de bouw dit allemaal aanpakt? Kom dan zeker een kijkje nemen fysiek en/of op de Open Wervendag op zondag 7 mei 2023, van 10.00 tot 17.00 uur. Tot dan!

Adres:
Sportlaan 2
9160 Lokeren

Meer info over de Open Wervendag vind je hier.