Nieuws uit Europa: subsidieoproepen, Run 4 Diversity

Twee nieuwe subsidieoproepen

In het kader van de jaarlijkse Pilot and Preparatory Actions deed de stad Leuven in 2022 een subsidieaanvraag voor de uitvoering van de Leuven Urban Sport Hub. Deze werd positief beoordeeld en zo kan de stad Leuven in 2023 van start gaan met het project. Ze focust daarbij op drie topics, nl. de opzet van proeftuinen, testing grounds en community of practices. Lees zeker het volledige artikel in het volgende Tijdschrift Lokaal Sportbeleid.

De nieuwe oproep tot het indienen van aanvragen voor 2023 is nu open en stimuleert initiatieven in twee categorieën. De deadline voor aanvragen is 17 oktober 2023.

 • Sport voor mens en planeet – een nieuwe benadering van duurzaamheid door sport in Europa. Deze categorie moedigt het gebruik van sport aan om het bewustzijn te vergroten en aan te zetten tot gedragsverandering om de transformatie van het milieu mogelijk te maken en te versnellen. Het document leze kan hier.
 • Sport Supports – sportnoodacties voor jongeren. Het doel? Noodsportprogramma’s opzetten in een context van humanitaire crisis en trauma’s helpen te boven te komen, zich aan een nieuwe omgeving aan te passen en banden met de gastgemeenschappen te smeden. Bekijk hier het document.

Run 4 Diversity

In het kader van de Europese week van de Sport organiseert Fros Multisport Vlaanderen op 8 oktober de eerste Run 4 Diversity in het Wouter Weyland stadion in Gent.

Dit evenement streeft naar een wereld waarin diversiteit wordt gevierd en gewaardeerd. Sport wordt gebruikt als middel om samen te streven naar een werkvloer waar iedereen zich goed voelt. De focus ligt op diversiteit in al zijn facetten. Deelname aan dit evenement betekent voor jouw organisatie (lokaal bestuur of bedrijf) een krachtig symbool van samenhorigheid en inclusie. “Laat zien dat diversiteit meer is dan alleen maar woorden. Het is een waarde die we enthousiast omarmen en ondersteunen”, aldus Fros Multisport Vlaanderen.

Je kan als bedrijf kiezen tussen

 • Diversity Duo
  • met 2
  • 2, 4 of 6 km
  • 3 categorieën: solidariteit tussen de generaties (minimum 15 jaar leeftijdsverschil), geslacht (mengeling m/v/x) of handicap (valide + persoon met beperking)
 • Olympic Team
  • divers team van 4 tot 6 personen
  • samen 24 km (aflossing na ronde van 2 km)
Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Bart Verschueren
Bart Verschueren Coördinator EU Sport Link T 0486 76 28 03 bart.verschueren@eusportlink.be