Lanceringsoproep voor deelnemers - Sport PRAXIS

De oproep voor Sport PRAXIS staat online! Deze call maakt deel uit van het LTA YouSports en staat open voor deelnemers uit quasi alle landen. Deze SALTO-YOUTH training is bedoeld om jeugdwerkers en sportlesgevers of coaches die geïnteresseerd zijn om meer te leren over sport als middel voor niet-formeel leren samen te brengen.

Sport PRAXIS

Sport PRAXIS richt zich op het kader van sociaal-sportieve praktijken om verder te gaan dan sport als competitievorm. Je wordt uitgenodigd om te onderzoeken en te oefenen hoe sport kan worden gebruikt als een hulpmiddel voor leren en reflectie, om overdraagbare competenties naar andere situaties uit het echte leven te identificeren en om het te gebruiken als een proces voor individuele ontwikkeling, gemeenschapsvorming en/of maatschappelijke impact. Dit alles vindt plaats in een niet-formele setting, samen met de jongeren met wie je werkt. Ben jij een jeugdwerker en maak je gebruik van sport tijdens je activiteiten met jongeren? Van kleine sportieve activiteiten tot meer? Werk jij als sportlesgever of coach met jongeren en wil je daar meer uit halen? Dan is de Sport PRAXIS wellicht iets voor jou!

Voor wie is deze Sport PRAXIS?

SALTO-YOUTH staat voor Support, Advanced Learning and Training Opportunities for Youth. Het werkt binnen de Erasmus+ Jeugd programma’s en de European Solidarity Corps. De doelgroep voor deze Sport PRAXIS betreft:

  • Jeugdwerkers die sportactiviteiten gebruiken in hun dagelijkse werk met jongeren (tot 30 jaar oud);
  • Sportlesgevers of coaches die in hun dagelijkse werk met jongeren (tot 30 jaar) werken;
  • Jeugdwerkers en sportbeoefenaars die via Sport meer sociale impact willen bereiken met hun jongeren;
  • Jeugdwerkers en sportbeoefenaars met een aanzienlijke hoeveelheid ervaring in het werken met jongeren.

Sport PRAXIS vindt plaats van 13-18 oktober in Antwerpen. Inschrijven kan nog tot 3 juni op de landingspagina van SALTO-YOUTH. Plaatsen zijn beperkt, maar let op: de kans is groot dat dit een terugkerende activiteit wordt. Mensen die deze editie niet halen, kunnen zich opnieuw aanmelden voor de editie van 2025! Voor meer informatie kan je steeds terecht bij Jint vzw of EU Sport Link.