Deadline subsidieaanvraag internationale leermobiliteit voor sport in zicht

Tot dinsdag 20 februari 2024 (12u00) kan je je subsidieaanvraag indienen om met je lokaal bestuur en/of sportclub via Erasmus+ een buitenlandse leerervaring op te doen. Vlaanderen heeft hiervoor een budget van 140.000 euro en kon vorig jaar elke aanvrager met een kwalitatief dossier belonen met een grant van 5.000 tot 20.000 euro. Het slagingspercentage was 85%.

Wil jij ook inzetten op de uitdagingen van de toekomst zoals inclusie en diversiteit, klimaat, digitalisering en maatschappelijke waarden of meer sportspecifiek werken zoals inzetten op gezondheid door bewegen en een gezonde levensstijl, opleiding voor en door sport, promoten van de integriteit en Europese waarden van sport? Herbekijk dan zeker het seminarie ‘Boost jouw sportkansen met Erasmus+’, contacteer EU Sport Link en doe je aanvraag via de website van EPOS Vlaanderen.

Stap in de voetsporen van onder andere Mechelen, Zedelgem Lions, Sport Je Slim en SPOVA en kom met een berg kennis en ervaring terug naar huis. Bekijk zeker onderstaande film van SPOVA die naar Amsterdam gingen om de kunst van het zwemmen onder de knie te krijgen.

Neem deel aan EU Sport Forum

Op dinsdag 16 en woensdag 17 april 2024 organiseert de Europese Commissie het EU Sport Forum. Omdat België dit jaar de voorzitter is van de Raad van de Europese Unie, organiseert zij dit in België en meer bepaald in Luik. Het EU Sport Forum geldt als hét Europees netwerkmoment om collega’s en mensen van de Europese Commissie te leren kennen. Inschrijven is nog niet mogelijk, maar houd zeker de website in het oog, of stuur al een mail naar bart.verschueren@eusportlnk.be en krijg een bericht als de inschrijvingen open gaan.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Bart Verschueren
Bart Verschueren Coördinator EU Sport Link T 0486 76 28 03 bart.verschueren@eusportlink.be