Behaal je BA4-attest voor elektrische installaties

Verdieping · Sportinfrastructuur & Ruimte

Inhoud

Werken aan elektrische installaties die al dan niet onder spanning staan, is niet zonder gevaar. In een eerste dagdeel van deze opleiding leren we welke werkzaamheden door wie mogen uitgevoerd worden met een onderscheid tussen de ‘gewaarschuwden’ (BA4) en de ‘vakbekwamen’ (BA5). De thema’s “motivatie veilig werken”, “wetgeving”, “herkennen van elektrische risico’s”, “oplossen van risico’s” en “veilig werken aan installaties” komen aan bod. Na het volgen van deze halve dag ontvang je een attest BA4. Het is dus geen BA5-opleiding, tenzij op uitdrukkelijke aanvraag.

Vraag module A aan.

Bij uitbreiding kan een tweede dagdeel aan de opleiding worden toegevoegd. In een sportinfrastructuur moeten namelijk heel wat klusjes worden opgeknapt; soms door technisch personeel, soms door zaalwachters: een lekkende kraan repareren, een lamp vervangen, een lopende WC herstellen, een los stopcontact weer vastmaken, bordjes ophangen… Het opzet van dit tweede dagdeel is om deze klusjes aan te pakken, maar wel vanuit een veiligheidsstandpunt. Hoe kan je ze aanpakken zodat ook deze kleine klusjes op een veilige manier gebeuren en hoe kan je de veiligheid van de bezoekers/gebruikers waarborgen? Let dus op: dit is GEEN technische opleiding!

Vraag module B aan.

Doelgroep

Deze opleiding is gericht naar zaalwachters.

Aantal deelnemers

Er kunnen maximum 20 personen aan de opleiding deelnemen. Bij uitzondering kan dit aantal opgetrokken worden, maar dan dient dit vooraf besproken te worden.
Een minimum aantal is er in principe niet. De totale kostprijs staat vast, dus de aanvrager beslist of hij voldoende personeel heeft om deze kost te verantwoorden.

Duur van de opleiding

Module A bestaat uit één dagdeel (basis BA4) en duurt 3 uur (van 9.30 tot 12.30 uur of van 13.00 tot 16.00 uur)
Module B bestaat uit wee dagdelen (basis BA4 + uitbreiding) en duurt 6 uur (van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur)

Kostprijs

Module A bestaat uit één dagdeel (basis BA4) en kost 750 euro excl. btw.
Module B bestaat uit wee dagdelen (basis BA4 + uitbreiding) en kost 1150 euro excl. btw.

Opleiding aanvragen?

Meeting

Als je een module van deze vorming op maat wil inplannen voor jouw zwembad, sportdienst of -regio, surf dan naar de specifieke module en vul het formulier onderaan de pagina in.