STIP IT: hier trekken wij de lijn tegen pesten!

Sinds 2018 zet Ketnet, samen met het netwerk Kies Kleur tegen Pesten, 4 stippen in om de strijd tegen pesten aan te gaan. Een opvallend symbool dat zowel laagdrempelig als aspirationeel is: 4 eenvoudige stippen die iedereen op zijn hand kan zetten om te laten zien dat Hij/zij tegen pesten is. Vanaf 2022 trekken ook Radio 2 en MNM mee aan de kar en verschijnen de stippen ook op de handen van volwassenen. De 4 stippen zijn op die manier uitgegroeid tot hét symbool tegen pesten. Daarenboven hebben de stippen ook echt een impact, want de actie maakt pesten bespreekbaar en zorgt voor extra bewustwording bij jong én oud.

Hier trekken wij de lijn, hier moet het stoppen. Een stippenlijn zelfs!

STIP IT 2023

Zolang er gepest wordt, moet er campagne gevoerd worden. Want pesten is not done! Daarom roepen de boegbeelden gans Vlaanderen op om de lijn te trekken tegen pesten. Met als boodschap: hier trekken wij de lijn, hier moet het stoppen. Een stippenlijn zelfs! Zet dus 4 stippen op je hand en reik elkaar die gestipte hand om een stippenlijn tegen pesten te trekken. En doe het liefst met zo veel mogelijk mensen!

Belangrijke data

  • Zondag 29 januari 2023: lancering campagne in Kingsize Live
  • Vrijdag 10 februari 2023: Start Vlaamse Week tegen Pesten
  • Zaterdag 18 februari 2023: apotheose campagne
Klik hier om het logo te downloaden.

Call-to-action

Doe mee met STIP IT en trek een stippenlijn tegen pesten! Met je vrienden, met je familie, met je klas, school, straat, wijk, bedrijf, jeugdbeweging, sportclub, dorp, gemeente, maakt niet uit! Doe het en maak het plezant! Ga voor de sportiefste, beestigste, luidste, kleurrijkste, stoerste, ‘maakt-niet-uit-welkste‘ stippenlijn. Zet 4 stippen op je hand en ga naast elkaar op één lijn staan. Reik elkaar de gestipte hand. Ziezo, nu heb je een stippenlijn!

Maak een video van die stippenlijn en verspreid die via sociale media met copy “Wij trekken de lijn tegen pesten”, #stipit en #hiertrekkenwijdelijntegenpesten. Post het zeker ook op www.stip-it.be (actief vanaf 29/01/2023).

Samen met de campagne zal vanaf 29 januari ook een registratietool geactiveerd worden. Op deze site kan je je stippenlijn registreren en een video ervan uploaden. Een (uitgeschreven) tutorial over hoe je de video kan maken is ook te raadplegen op deze website. Deze kan samen met de call-to-action gedeeld worden.

Tutorial: Hoe maak je een Stippenlijn?

Klik hier voor de geschreven tutorial “Hoe film ik een stippenlijn?”