Sportkansen voor lagere scholen

Urban Youth Games

Een nieuwkomer in het aanbod. Na een eerste editie in 2019 staan Urban Youth Games in 2021 terug op de agenda. Ze trekken dit jaar de hybride kaart, zowel digitaal als live-events.

Tussen 24/09/2021 en 29/10/2021 is er een online challenge die toegankelijk is voor alle Belgische scholen. Kinderen kunnen deelnemen met hun klas, hun ouders, hun broers en zussen of hun vrienden. Elke voltooide activiteit levert punten op, de kinderen kunnen hierdoor punten sparen waardoor hun school kans maakt op sportmateriaal of een ontmoeting met één van de ambassadeurs van de Urban Youth Games.

UYG biedt ook zes live-events aan. Gent, Molenbeek en een nog te bepalen locatie in de provincie Luik vormen de locaties.

Vlaamse loopweken voor scholen

De 33ste editie van de ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ vindt dit jaar plaats van 20 september tot en met 15 oktober 2021. Voor de editie 2021 wijzigt de naam opnieuw lichtjes, ‘Vlaamse loopweken voor scholen’. De term ‘loopweken’ dekt zo beter de uitbreiding van de officiële periode van 1 week naar een langere periode. Net zoals vorig jaar ligt ook dit jaar de nadruk op het organiseren van een alternatieve loopvorm i.p.v. een traditionele veldloop. 

De loopweken maken ook deze keer deel uit van het  Europees project ESSD (European School Sport Day).