Nieuws uit de Vlaamse Trainersschool

Nieuw: het VTS-opleidingsbudget voor lokale besturen

Een afgelijnd opleidingsbudget voor je sporttrainers, lijkt je dat wel wat? Goed nieuws, want de Vlaamse Trainersschool (VTS) komt met een innovatieve oplossing! Zij geven je namelijk voortaan de mogelijkheid om kortingscodes aan te kopen voor het volgen van een VTS-opleiding of -bijscholing. Zo kan je als lokaal bestuur je opleidingsbudget vooraf begroten en het vervolgens ter beschikking stellen aan (een selectie van) de trainers in je stad of gemeente.

Trainers kunnen hun gepersonaliseerde code ingeven tijdens het inschrijfproces voor een VTS-opleiding of -bijscholing via de website (niet mogelijk via de VTS-app).

Lerend netwerk

(meer) Vrouwen in de sport’ is een topic dat ook VTS nauw aan het hart ligt. Op het 21ste Lerend netwerk ‘Meer vrouwen als trainer’ van 20 september 2022 (10.00 uur tot 12.00 uur) in het Virginie Lovelinggebouw (VAC) in Gent, wil de Vlaamse Trainersschool graag inzoomen op hoe ze (meer) vrouwen naar hun trainersopleidingen kunnen leiden.

Ze willen stilstaan bij de huidige situatie en bekijken of en hoe de diversiteit in hun trainerspool beter kan.
Daarom een warme oproep naar jullie, sportdiensten, om mogelijke initiatieven (met focus op meer vrouwelijke trainers / toeleiding van meer vrouwen naar de trainersopleidingen) te delen met de andere collega’s uit het werkveld.
Stuur je voorstel/kandidatuur door naar eva.dejaegher@sport.vlaanderen.

Inschrijven voor dit Lerend netwerk kan via deze link vóór donderdag 15 september.

Laatste kans om in te schrijven voor de inspiratiedag Start 2 Coach

Op zaterdag 17 september 2022 organiseert de Vlaamse Trainersschool een eerste inspiratiedag Start 2 Coach in het centrum van Sport Vlaanderen Herentals. Alle erkende S2C-docenten ontvingen hiervoor reeds een uitnodiging. Wens je zelf in te schrijven, of wens je je docenten extra te motiveren zich in te schrijven, dan kan je nog inschrijven via deze link.

Tijdens dit inspiratiemoment voor Start 2 Coach-docenten biedt de VTS interactieve en inspirerende workshops, gecombineerd met een actieve middagactiviteit én receptie om jou als docent te bedanken. Workshops die aan bod komen zijn activerende werkvormen en hoe je als docent aan de slag kan met de theorie en tijdens de praktijk.

Sprekers zijn Rik Van den Bergh, Wouter Stevens, Wannes Van Lancker, Sven Mariën en Evi Buelens.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be

.