Hoffelijkheid gespot

Heel wat Vlamingen (her)ontdekten het plezier van sporten en bewegen in de natuur. Op drukke momenten kan dat weleens tot spanningen leiden. Daarom deze oproep: Wees hoffelijk en gun elkaar het plezier van bewegen in de natuur.

Nooit was het in de Vlaamse natuur- en bosgebieden drukker dan tijdens de coronapandemie. Hoewel die overrompeling ondertussen weer wat minder is, (her)ontdekten toch heel wat Vlamingen het plezier van sporten en bewegen in de natuur. Dat zorgt ervoor dat wandelaars, lopers, fietsers en ruiters elkaar op heel wat locaties tegenkomen, elk op een eigen tempo en met andere sportnoden en -wensen. Op drukke momenten kan dat weleens tot spanningen leiden.

Daarom lanceren Sport Vlaanderen, het Agentschap voor Natuur en Bos en de sportfederaties Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Wielrijdersbond, de Vlaamse Atletiekliga, Wandelsport Vlaanderen, Paardensport Vlaanderen en de Landelijke Rijvereniging een oproep:

Wees hoffelijk en gun elkaar het plezier van bewegen in de natuur. Hoe spotten we hoffelijkheid?

  • Geef elkaar voldoende ruimte
  • Waarschuw elkaar als je nadert en pas je snelheid aan
  • Blijf op het pad dat voor jou bestemd is
  • O ja, elkaar groeten is ook toegestaan

Sport en beweeg je mee in de natuur? Geniet ervan met volle teugen, en kijk ook eens rond. Wie weet spot je de ‘Hoffelijkheid gespot’-borden die deze oproep zichtbaar maken in de natuur. Wil je de boodschap ook zelf mee verspreiden? Download dan de meest geschikte visual en deel het op sociale media met #hoffelijkheidgespot en #sportersbelevenmeer.