Corona en sport

Update 20 mei 2022

Update 20 mei 2022  – Hieronder geven we een kort overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 23 mei 2022 op basis van de beslissingen door het Overlegcomité van 20 mei 2022. We volgen de verdere federale communicatie en richtlijnen nauw op en sturen bij indien nodig.

Situatie vanaf 23 mei 2022

Het overlegcomité besliste op 20 mei 2022 om vanaf 2023 de coronabarometer (tijdelijk) te deactiveren. Dit betekent dat code geel niet langer geldt. In de praktijk verandert dit weinig voor de organisatie van sportactiviteiten, aangezien ook onder code geel alle sportactiviteiten mogelijk waren en ook alle beperkende maatregelen voor het randgebeuren in de sportsector wegvallen. Net zoals bij code geel is er geen mondmaskerplicht in sportinfrastructuur, zijn er geen beperkingen op publiek en is er ook geen maximale groepsgrootte voor sportkampen.

Er is op dit ogenblik ook geen KB meer dat beperkende maatregelen oplegt.

Je vindt hier het basisprotocol sport en corona – code geel. Hierin staan voornamelijk tips en adviezen over hoe je nog extra beveiligende maatregel kan nemen, bijvoorbeeld in geval van een lokale uitbraak. 

Protocollen

Klik om te downloaden