Congres Lokaal Sportbeleid editie 2024

Op koers voor succes

Een nieuwe beleidsperiode staat voor de deur. Die biedt nieuwe dromen, nieuwe kansen en nieuwe koersen. Wat zal de aankomende lokale legislatuur brengen en hoe kan jouw sportdienst daartoe bijdragen? Waar wil jouw stad of gemeente op inzetten en welke dromen binnen jouw lokaal sportbeleid wil jij op korte en lange termijn verwezenlijken? Congres Lokaal Sportbeleid dompelt je onder in een bad vol sterke sprekers, rake voorbeelden en praktische tips. We zetten je op koers voor een nieuwe succesvolle legislatuur en bieden je handvaten om out of the box te denken, in actie te schieten en om jouw sportieve stem te laten horen.    

We blijven niet enkel bij dromen. Sportdiensten durven dromen realiseren en kunnen hierbij rekenen op een netwerk. Samen kom je verder, samen durven we meer. Twee dagen lang nemen we de tijd om te reflecteren en evalueren wat we willen veranderen, maar ook wat we willen behouden en versterken. Naast groots denken, durven we bovenal ook te doen. Met z’n allen gaan we aan de slag om plannen in beweging te brengen, om het lokaal sportbeleid van de toekomst vorm te geven. Droom groot, start klein! Ontdek welke tendensen en dromen er leven en ga aan de slag.

Congres Lokaal Sportbeleid 2024 zet je op koers voor succes!

Congres Lokaal Sportbeleid 2024 – Op koers voor succes

Programma

Tarieven en inschrijven

Tarieven

Gemeenten, federaties & (non-profit)organisaties

Congresdag:
€ 105 voor leden / € 205 voor niet-leden

Netwerkavond in ’t Kuipke*:
€ 75 voor leden / € 140 voor niet-leden

Congrespakket**:
€ 245 voor leden / € 490 voor niet-leden

Beurspas op donderdagnamiddag***
€ 20 voor leden en niet-leden

Bedrijven

Congresdag:
€ 105 voor Master Partners / € 205 voor Partners / € 290 voor niet-Partners

Netwerkavond in ’t Kuipke*:
€ 140 voor (Master) Partners / € 205 voor niet-Partners

Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.
* Eten en netwerken in een uniek kader in ’t Kuipke (drank inbegrepen tot 20u30).
** Twee congresdagen en de Netwerkavond.
*** Bezoek de Bedrijvenbeurs met een beurspas op donderdagnamiddag 21 maart 2024 van 13u30 tot 16u30. Je kan dan niet aansluiten in de sessies.

Inschrijven

SCHRIJF IN VÓÓR VRIJDAG 8 MAART 2024

Vanaf zaterdag 9 maart 2024 worden € 15 extra administratiekosten aangerekend. Uiterste inschrijvingsdatum: woensdag 13 maart 2024. Verwittig tijdig bij annulering, zo beperk je de annuleringskosten van de deelnemersbijdrage (50% tot 08/03 – 100% tot 20/03 of bij no-show). 

Nodig ook collega’s van andere diensten uit voor Congres Lokaal Sportbeleid!

Vervoer & overnachtingen

Adres ICC Gent:
International Convention Center Gent (ICC Gent)
Familie Van Rysselberghedreef 2 Bus 1 – Citadelpark
9000 Gent
België

ICC Gent bevindt zich in het Gentse Citadelpark en ligt net naast het stadscentrum van Gent. Het ICC is vlot bereikbaar te voet, met de fiets, via het openbaar vervoer en met de auto.

Met het openbaar vervoer

ICC Gent ligt op 10 minuten wandelen van het Gentse St. Pietersstation. Wanneer je aankomt in het station Gent St. Pieters, neem je rechts de Koningin Astridlaan. Op het einde van de Koningin Astridlaan, steek je de Kortrijksesteenweg over en wandel je het Citadelpark in richting ICC Gent. Er zijn ook heel wat buslijnen die voor de deur van Gent ICC stoppen.

Overnachtingen

Overnachten in Gent? Dat kan! Via onderstaande link vind je een lijst van hotels die een korting toekennen. Gebruik de code NLS032024 om in te loggen.

Dinsdagavond

Ben je al dinsdagavond in Gent? Dan kan je deelnemen aan een begeleide wandel- of looptocht van Stad Gent!

Met de wagen

De dichtstbijzijnde publieke parkings zijn Parking Sint-Pietersplein (11 min. wandelen, € 9,50 per 24u) en Parking Gent-Sint-Pieters P1 (19 min. wandelen, € 24,60 per 24u).

ICC Gent zelf is makkelijk vanuit alle richtingen (E17 of E40) bereikbaar. Rij via de afrit Gent-Centrum en neem de afrit Gent-Centrum. Nadien neem je rechts de afrit “Alle richtingen”. Sorteer links voor en sla onder het viaduct aan de lichten naar links de St. Lievenslaan in. Aan de tweede verkeerslichten, dubbel kruispunt, volg je links mee, richting Oudenaarde. Rij voorbij het MSK links en het S.M.A.K. rechts. Een 50-tal meter verder vind je aan de rechterkant ICC Gent.

Praktisch

In 2024 organiseren we voor de 49ste keer Congres Lokaal Sportbeleid. Zet je schrap voor een boeiende tweedaagse op woensdag 20 en donderdag 21 maart 2024 in het ICC Gent.

Congres Lokaal Sportbeleid is dé ontmoetingsplaats voor iedereen lokaal actief mét en vóór sport. Een concrete leer-tweedaagse met (staande) netwerkavond rond sportbeleid, sportparticipatie, sportieve ruimte, sportclubondersteuning en de link van sport met diverse lokale en maatschappelijke uitdagingen.

Als deelnemer kan je tijdens Congres Lokaal Sportbeleid ook heel wat bedrijven bezoeken tijdens onze Bedrijvenbeurs. Diverse bedrijven stellen hun producten of diensten voor en als deelnemer is dit hét moment om al jouw vragen te stellen aan bedrijven uit de brede sportsector.

We kijken er nu al naar uit jullie allemaal daar te ontmoeten!

Hou de website www.lokaalsportbeleid.be/congres en sociale media van Netwerk Lokaal Sportbeleid goed in de gaten voor de laatste updates over het congres.

Partners

Met de steun van Vlaanderen, stad Gent en de sportdienst van Gent.