Lokaal Sportbeleid Kiest

Op vrijdag 2 juni 2023 is Tabloo in Dessel the place to be voor ‘Lokaal Sportbeleid Kiest‘, een inspiratiedag voor al onze leden, gekoppeld aan de toelichting van de vernieuwde bouwstenen. Deze dag wil je zeker niet missen! Hopelijk tot dan?!

Op deze dag blikken we zoals steeds terug op het afgelopen jaar en overlopen we de statutaire bepalingen van de vzw. We maken er een ontmoetingsdag van, we lichten de vernieuwde bouwstenen toe en geven jullie de kans om hier onderling nog dieper op in te gaan tijdens een uitwisselingsmoment. Jullie ervaringen vanuit de lokale context nemen we mee om de bouwstenen te versterken. Bovendien werken we samen aan een aantal verlanglijstjes (memoranda) in functie van het verkiezingsjaar 2024.

Naast de kans om te netwerken met leden uit alle hoeken van Vlaanderen is het tegelijkertijd een fijne, maar ook leerrijke bijeenkomst voor alle actieve (bestuurs)leden van de afdelingen, commissies en werkgroepen, als dank voor hun inzet.

Programma

 • 09u30 – 10u00: Ontvangst met koffie en heerlijke koeken.
 • 10u00 – 10u15: Welkomstwoord en opening stembus (tot 12u00).
 • 10u15 – 10u45: Toelichting van de ‘Bouwstenen 2.0‘.
  In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 presenteert Netwerk Lokaal Sportbeleid vijf vernieuwde bouwstenen met concrete suggesties voor een sterk lokaal sportbeleid. Stuk voor stuk sluiten ze aan bij actuele bestuurlijke, maatschappelijke en sportieve tendensen. Deze bouwstenen kunnen de basis vormen voor het sportbeleid in het bestuursakkoord of voor het meerjarenplan van je stad of gemeente.
 • 10u45 – 12u45: Uitwisseling ‘Bouwstenen 2.0’ en memoranda.
  Wissel uit met collega’s en vul de bouwstenen volledig op eigen maat aan. Op die manier krijg je een eigen inspiratienota voor jouw lokaal bestuur. Daarnaast werken we samen verder aan verschillende memoranda om ook impact te hebben op het Vlaamse, federale en Europese beleid.
 • 12u45 – 14u00: Gevarieerde broodjeslunch met soep.
 • 14u00 – 15u00: Jaarverslag 2022, overlopen van statutaire bepalingen en bekendmaking vernieuwde bestuursploeg.
 • 15u00 – 16u00: Slotdrink en netwerkmoment.
 • Vanaf 15u30: Vrijblijvend plaatsbezoek Expoo (Netwerk Lokaal Sportbeleid trakteert).
  Dompel je onder in een onzichtbare wereld. Met tientallen interactieve opstellingen biedt de vaste tentoonstelling Expoo van Tabloo je een unieke inkijk in de wereld van radioactiviteit. Inschrijven is verplicht (duid aan op het inschrijvingsformulier). Expoo sluit om 17u00.
AV · Sportbeleid · Antwerpen
Lokaal Sportbeleid Kiest

Datum

Vrijdag 02 juni 2023 Van 10u00 tot 16u00

Locatie

Tabloo
Gravenstraat 3
2480 Dessel

Toon op kaart

Organisatie

Netwerk Lokaal Sportbeleid vzw
August de Boeckstraat 1 bus 3
9100 Sint-Niklaas
03.780.91.00
www.lokaalsportbeleid.be
info@lokaalsportbeleid.be

Praktisch

Deze inspiratiedag is gratis voor leden!

Er is een ruime en gratis parking voor fietsen, auto’s en bussen. Er zijn oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen en auto’s (3). Er is gratis wifi in het hele gebouw. Vestiaire en lockers met elektronische code zijn aanwezig.

Schrijf je in voor deze activiteit