De wondere wereld van Google Drive

Verdieping · Werking sportdienst

Inhoud

Google Drive kan het best omschreven worden als een online variant van MS Office. Er kunnen documenten, spreadsheets, presentaties aangemaakt, opgeladen en bewerkt worden. Documenten kunnen nooit verloren gaan, kunnen deze overal ter wereld met om het even welke PC of smartphone geraadpleegd worden en bestanden kunnen door verschillende gebruikers worden gedeeld en bewerkt, en dit zelfs gelijktijdig! Bijkomend zijn er nog enkele inhoudelijke verbeteringen. Zo kan je met Google formulieren allerhande online enquêtes aanmaken, afnemen en automatisch laten verwerken. Bovendien is dit een gratis tool, met volledige Nederlandse ondersteuning en die echt zeer eenvoudig is in gebruik. In de context van een sportdienst zijn volgende mogelijkheden interessant:

  • Tevredenheids- en behoefte enquêtes of online evaluaties afnemen (met demo van kant en klare enquêtes voor sportdiensten)
  • Online inschrijvingen voor activiteiten
  • Online ToDo-lijst
  • Planningen delen
  • Samenwerken voor sportkampen

Dit is een oefen- en doesessie die plaatsvindt in een pc-lokaal.

Doelgroep

Deze opleiding is gericht naar sportfunctionarissen, beheerders, sportpromotoren en administratieve medewerkers van sportdiensten.

Aantal deelnemers

Er kunnen maximum 15 personen aan de opleiding deelnemen. Een minimum aantal is er in principe niet.
De totale kostprijs staat vast, dus de aanvrager beslist of hij voldoende personeel heeft om deze kost te verantwoorden.

Duur van de opleiding

Eén dagdeel: 3 uur (van 9.30 tot 12.30 uur of van 13.00 tot 16.00 uur), waarvan 1u overlopen van de mogelijkheden die Google Drive biedt en 2u focus op online bevragingen en delen van documenten door het opstellen van een document tijdens de opleiding.

Kostprijs

Eén dagdeel: 350 euro excl. btw.

Vorming aanvragen