Brevetafnemer

Verdieping · Zwembaden & Open water

Inhoud

Redders en lesgevers nemen de zwembrevetten af. Maar de verscheidene elementen vragen misschien voor jou om extra uitleg en een praktische benadering voor afname. Via deze module willen we aan redders, lesgevers en alle afnemers duidelijkheid geven over wat de nieuwe leerlijn inhoudt en hoe ze de brevetten kunnen afnemen. Dit is een module die kan zorgen voor meer kwaliteit in de afname van brevetten in Vlaanderen. De deelname aan deze module maakt je ook lid van WASA en geeft je toegang tot de videobeelden en checklists online.

Programma

De module omvat twee uur theorie en twee uur praktijk:

Theorie

Wat omvatten de nieuwe zwembrevetten ? Hoe zijn ze opgebouwd en waarom zijn bepaalde vaardigheden belangrijk in kader van de leerlijn zwemmen?

Praktijk

Op basis van een checklist worden de brevetten afgenomen. De deelnemers beoordelen elkaar en leren de aandachtspunten en moeilijkheden kennen bij afname van de brevetten.

Doelstellingen

  • De deelnemers kennen de elementen uit de nieuwe zwembrevetten.
  • De deelnemers weten waarom de nieuwe leerlijn deze vaardigheden heeft uitgekozen bij de afname van brevetten.
  • De deelnemers kunnen op een kwaliteitsvolle manier de zwembrevetten afnemen op het niveau van kantveilig tot zwembadveilig 50m.

Doelgroep

Deze opleiding is gericht naar redders, lesgevers en zaalwachters.

Aantal deelnemers

Er kunnen maximum 18 personen aan de opleiding deelnemen. Bij uitzondering kan dit aantal opgetrokken worden, maar dan dient dit vooraf besproken te worden.
Het minimum aantal deelnemers om de opleiding te kunnen organiseren, is 12 personen.

Duur van de opleiding

De module omvat twee uur theorie en twee uur praktijk.

Kostprijs

De totale kostprijs van de opleiding is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt berekend op basis van een prijs van €75 incl. btw per deelnemer.

Vorming aanvragen