Bouwen aan jouw buurtsportbeleid

Introductie

Inhoud

Netwerk Lokaal Sportbeleid helpt je verder met de meest geschikte producten uit haar specifieke buurtsportaanbod. Kies zelf welke ondersteuningsvorm het best past voor jouw gemeente.

Module A

De meest ideale ondersteuning als je dienstoverschrijdend wil (her)starten met Buurtsport. Kom tot een gemeenschappelijke visie en praktische aanpak. Samen maken we helder wat je met de methodiek Buurtsport kan bereiken. Aanbod zowel voor gemeenten als (kleine) steden, zowel voor leden met ervaring als voor starters.

Vraag module A aan.

Module B

Samen met collega-diensten zoals jeugd, vrije tijd, onderwijs, welzijn en integratie kijken we hoe jullie samen echt tot die volgende stap komen. Puzzelen aan een op maat gemaakte organisatiestructuur van de werking en analyse van de huidige situatie. Kortom, samen de blik voorwaarts wenden!

Vraag module B aan.

Doelgroep

Module A is gericht naar sportdienstmedewerkers met een hart voor buurtsport.
Module B is gericht naar dezelfde doelgroep, met uitbreiding van hun collega’s van bv. jeugd, vrije tijd, onderwijs, welzijn, integratie…

Aantal deelnemers

Module A kan doorgaan als er minimaal 4 gemeentebesturen vertegenwoordigd zijn.
Module B kan georganiseerd worden als er minimaal 3 lokale diensten vertegenwoordigd zijn (bv. sport, onderwijs en preventie).

Er kunnen maximum 20 personen aan de opleiding deelnemen. Bij uitzondering kan dit aantal opgetrokken worden, maar dan dient dit vooraf besproken te worden.

Duur van de opleiding

Module A is een introductie en duurt anderhalf tot 2 uur.
Module B is een verdieping en duurt één dagdeel: 3 uur (bv. van 9.30 tot 12.30 uur of van 13.00 tot 16.00 uur)

Kostprijs

Als lid van Netwerk Lokaal Sportbeleid is module A kosteloos, maar deze moet je wel aanvragen via het aanvraagformulier onderaan de pagina.

Module B: kostprijs op aanvraag.

Opleiding aanvragen?

Meeting

Als je een module van deze vorming op maat wil inplannen voor jouw zwembad, sportdienst of -regio, surf dan naar de specifieke module en vul het formulier onderaan de pagina in.